[#1] SSL czy moze ktos wyjasnic
ssl - ibrowse wywala ze mam nieaktualne certyfikaty
zainstalowany amissl ver 2

skad mozna zaciagnac aktualne -
np bzwbk ma waznosc certyfikatu 31.08.2003 do 31.08.2004,
Inteligo 24.04.2004 do 18.04.2006
a ostatnia aktualizacja certyfikatow w IB2.3(amisslv2) to 03.2003

jak to konfigurowac?/ skad zgrywac , czy mozna doinstalowac

pliz help

[#2] Re: SSL czy moze ktos wyjasnic

@Kwiatki, post #1

chyba nikt nie pomoze :(
[#3] Re: SSL czy moze ktos wyjasnic

@11MASTEr, post #2

no wuasnie widze. chyba nikt nie korzysta z ssl

- mnie udalo sie zrobic cos takiego
odpalilem na pececie strone BZWBK na dole pojawila sie klodeczka - nacisnalem i zgralem ten certyfikat do pliku.potem w ibrowsie w preferencjach zaimportowalem ten certyfikat - i poszlo - nie do konca ale sie uruchomilo - stan konta moglem sprawdzic.

kombinuje dalej
moze cos uda sie zrobic

[#4] Re: SSL czy moze ktos wyjasnic

@Kwiatki, post #3

Mialem podobny problem z kontem w ING, ale udalo sie go rozwiazac bez potrzeby uzywania PieCa.
[#5] Re: SSL czy moze ktos wyjasnic

@11MASTEr, post #4

i nie wywala teraz zadnych bledow??

to co zainstalowales ?
jakie pliki?

[#6] Re: SSL czy moze ktos wyjasnic

@Kwiatki, post #5

Wszystko smiga (inna sprawa, ze troche dluzej sie wczytuje - wiadomo kodowanie i dekodowanie).
Zaistalowalem te wersje AmiSSL2.2 ktora zassalem z http://amiga.iospirit.de/index.php?mode=downloads&modmode=download&file_id=18&sid=295276Gb61ec6f516aa4067 i jesli wejdziesz do ustawien IB -> security i wyswietli Ci certyfikaty to jestes w domu. Pozostaje tylko ustawienie IB mianowicie:
Gdzies tam (poszukaj w preferencjach, bo teraz jestem na piecu i nie mam jak sprawdzic) wylacz MiamiSSL (bo ich nie uzywasz) i zalacz SSlV1i2.
A potem musisz zalaczyc w IB by udawal Netszkape; a robi sie to tak:
w ostatniej zakladce w preferencjach IB musisz wybrac dodaj strone wpisujesz ->#?<- i ustawiasz czy obrazki, czy javascript itd. i oczywiscie zaptaszkowujesz spof as mozilla czy cos takiego. I GOTOWE.
U mnie smiga INGOnline :D
[#7] Re: SSL czy moze ktos wyjasnic

@Kwiatki, post #3

Ja korzystam z SSL, ale takich problemów nigdy nie miałem. Mam najnowsze AmiSSL i za pomocą IBrowsera2.3 też obsługuję BZWBK.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem