[#1] Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA
Witam i zapraszam na moja www umieściłem na niej niewielką notkę, na temat pamięci flash pod PCIMCIA ale znajdziecie tam i inne tematy ,
które byc może was zainteresują.
[#2] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@ZbyniekM, post #1

zapomniałem podać adresu oto on http://www.swiatamigiprv.republika.pl
[#3] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@ZbyniekM, post #2

Czy mozesz zmienic(poprawic) swoja strone WWW, zeby dobrze byla wyswietlana przez amigowe przegladarki?
[#4] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@Norbert, post #3

albo jakiekolwiek? kod jest koszmarny, strona jest wieksza niz moj obraz
[#5] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@ZbyniekM, post #1

Witam

Ciekawy tekst. Większą niż 64MB, a nawet 2 GB kartę pamięci też da się obsłużyć przez pcmcia Amigi?

Też mam prośbę o zmodyfikowanie Twojej strony pod względem technicznym.

Pozdrawiam
[#6] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@Norbert, post #3

Narazie niestety nie ale jak uruchomie Neostradde na Ami to się postaram
Wiem że powinna dobrze pracować na Ami ale niestety dopóki nie wyjdzie
mozzilla na Amigę to trudno będzie wykożysać w pełni możliwości technik
www ale zrobię co w mojej mocy .
[#7] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@Robert Jackowski, post #5

Tak Amiga obsługuje także pamięć Flash 2GB nie ma tu ograniczenia jak przy HDD :) i jeszcze raz przepraszam za kodowaqnie postaram się
coś z tym zrobić Poprostu niemam internetu na Ami i dlatego tego nie sprawdziłem. Dziękuję za wszystkie uwagi, są bardzo pomocne w pracy nad stroną,niebawem umieszczę zoptymalizowaną wersję pod Amigę
Pozdrawiam
Zbyszek
[#8] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@ZbyniekM, post #7

Stronka ciekawa. Jedyne co mi się nasuwa,to sugestia abyś trochę popracował nad składnią języka polskiego w poszczególnych artykułach. I jakaś korekta też by się przydała.

[#9] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@ZbyniekM, post #7

mam nadzieje ze wersje dla nieamig tez poprawisz
[#10] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@Valwit, post #4

Mam prośbę, możecie spróbować czy strona tytułowa wyswietlana jest poprawnie?
I czy się mieści na ekranie?
Zoptymalizowałem ją nieco i powinna się wyświetlać w 800x600 prawidłowo niestety niemam jak sprawdzić czy dobrze ją widać na Ami.
Piszcie co jest nie tak, jak coś jest ok. to też moglibyście napisać
[#11] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@Valwit, post #4

Mam pytanie do kolegi co mu się niemieści na ekranie, a PPA ci się mieści?
Bo mnie na 800x600 a tym bardziej na 640 też się PPA niemieści
[#12] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@ZbyniekM, post #1

Taaaa..... PCIMCIA to wspaniała rzecz, też z tego korzystam od dłuższego czasu (zgrywam w ten sposób zdjęcia w formacie JPG z cyfrówki) i jest to bardzo wygodny sposób. Z jednym "ale" - mimo że powinny być obsługiwane WSZYSTKIE karty CF, to jednak zdarzają się problemy. Przykład? Posiadam dwie karty CF: 16MB i 256MB. Obie f-my Kingston więc narzekać na nie nie można. Ale karta 256MB jest widziana w Amidze (CFD + Fat95), a 16MB za żadne światy nie da się zmusic do działania z Amigą. Obie karty CF jednak działają z PeCetem i z cyfrówką bez żadnych problemów.
Czemu ta 16MB nie działa z Amigą? Nie wiem :D
[#13] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@ZbyniekM, post #7

niebawem umieszczę zoptymalizowaną wersję pod Amigę

Nie rob specjalnej wersji pod Amige - po prostu popraw kod strony zeby wygladal jak normalny HTML.
BTW: czego uzywasz dorobienia strony?
[#14] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@AlaN, post #12

A jakiej firmy czytnik Compakt flash stosujesz ?
Ja mam pożyczoną kartę 16MB firmy Hama i działa idealnie .
Dodam że kożystam z czytnika firmy "Pretec" i zarówno z pamięcią 16MB "Hama" jak i 64MB firmy "Scandisk" działają bez zażutów.
Może złej versi sterowników używasz.
[#15] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@reactor, post #13

Tworzę stronę za pomocą notatnika i czasem Pajączka generalnie sprawdzam jak jest wyświetlana ale tylko na PC No chybaże ...
Właśnie wpadł mi pomysł żeby przenieść w ofline stronę na Ami i
podejżeć ją w Awebie
[#16] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@ZbyniekM, post #14

Zbyniek, czytnik PCMCF f-my Datafab (taki --> http://www.datafab.com/Product/Product.asp?ID=132# ). W laptopie ten czytnik widzi normalnie obie CF, a Amiga tylko 256MB. Więc to nie wina czytnika i CF-a tylko....
[#17] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@ZbyniekM, post #15

Nieee, na bank widze ze strony z artykulem pamieci flash nie robiles w notatniku. Taki bajzel (zwlaszcza miedzy kazdym slowem niedzielace spacje (NBSP)) mogl stworzyc tylko jakis chory generator kodu.
[#18] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@Robert d, post #11

jest lepiej, poprostu zamisat absolutnych pozycji uyzwaj wyglednych i juz bedzie latwiej.
[#19] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@ZbyniekM, post #15

Albo sprobuj uzyc WinUAE. Nie gryzie, a ile radochy :)
[#20] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@ZbyniekM, post #1

Juz wiem (chyba) czemu moja karta CF-16MB nie dziala z Amigą, a CF-256MB działa - 16MB karta daje sie sformatowac tylko jako FAT12 !!! Nie wiem czemu, widac tak ten typ juz ma. 256MB daje sie sformatować na FAT16 i FAT32. I ta jest właśnie widzialna przez port PCIMCIA w Amidze.

Czy Amiga nie obsługuje FAT12? Czy to sprawa wpisu w mountliscie? Jeśłi tak, to jak to wymarać/dowiedzieć się jak zmienić wpis?

[#21] Re: Artykuł o pamięci Flash pod PCIMCIA

@AlaN, post #20

ja mam 16mb memorystick przez pcimcie i dziala bez problemu. moze masz stara wersje device albo stary fat95?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem