[#1] DBM na PPC?
Witam!

Mam kolejne pytanko: czy istnieje jakiś player modułów DigiBosteraPRO, który wykorzystywałby PPC? Mój 040/40 strasznie się "dusi" podczas odtwarzania tych plików...

A jeśli nie istnieje - to proszę o info, który "klasyczny" player jest najlepszy, najszybszy i gdzie go dorwać :)

Wielkie dzięki z góry! :)

[#2] Re: DBM na PPC?

@Baron Althaar, post #1

Czy sprawy nie rozwiazuje AHI na PPC?
(strzelam i moge sie mylic)
[#3] Re: DBM na PPC?

@Sebastian Rosa, post #2

Ale trzeba specjalnie odpalac MOSa, a emulacja 68k w wersji 0.4 jest "marna" i czesto przerywa. Trzeba zaczekac na JITa
[#4] Re: DBM na PPC?

@Baron Althaar, post #1

Ja na 060/50 nie czuję zupełnie 24 kanałowego DBM'a (z jakimiś efektami DSP) lecącego w tle. Naprawdę - zupełnie nie czuć. Aż taka różnica by była? Dziwne.

Kiedyś w naszych niby-demach pod PPC i StormMESA używaliśmy dbplayer.libabry (pod 68k oczywiście). U nas na ppc 603/160 + 060/50 demo z muzyką chodziło niezauważalnie wolniej, a na 040/25 zupełnie nie dało się oglądać - muzyka rwała cały czas. Ludzie musieli wybierać bardzo zdołowane tryby AHI (dobrze, że była taka możłiwość:)). Dlatego teraz używamy mp3 - może nie jest to za bardzo korzystne dla zestawu 603/160+060/50 ale jest to kompromis na który trzeba było pójść. Teraz jest wilk syty i (amig)Owca cała;).

Hmmm... Nie rozumiem - aż tak ogromna różnica jest między 060 a 040?

[#5] Re: DBM na PPC?

@MDW, post #4

na moim 040/40 DBM-y rwa czasem i nie mozna sluchac ich bez przerwan - czasem jest ich mnie, czasem wiecej, ale sa zawsze :(

Wlasnie dlatego pytam, czy na PPC nie ma jakiegos DBPlayera, bo 240MHz stoi i sie kurzy ;)

[#6] Re: DBM na PPC?

@Baron Althaar, post #1

Pokombinuj jednak z ustawieniami AHI, bo chyba cos masz niezle spaprane. U mnie na 040/25 DBMy nie tna. No chyba, ze jakis wypasiony na 32 kanalach z DSP, ale to nie jest jakas znowu tragedia.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem