[#1] NTFS na Amigdze
Czy jest jakis program za pomoca ktorego bede mogl zobaczyc partycje NTFS 5. Chodzi mi o to abym mogl odczytac dane, nie koniecznie zapisywac. Mam OS3.9 z BB2
[#2] Re: NTFS na Amigdze

@Maxik, post #1

Nie. :)
[#3] Re: NTFS na Amigdze

@MiniQ, post #2

Co za odpowiedź, z uśmiechem na twarzy złe wieści ;)

[#4] Re: NTFS na Amigdze

@grxmrx, post #3

No wiesz sa rozni ludzie rozne potrzeby, no ale zeby ze zlych wiesci se jaja robic:( A na wczesniejsza wersje NTFS tesh nic nie ma??
[#5] Re: NTFS na Amigdze

@Maxik, post #4

Ja sobie jaj nie robię, coż to za jakieś dziwne insynuacje. ;)

Do żadnej z wersji NTFS nie ma niczego, co by było w stanie go odczytać.
Źródła dostępne są. Zarówno oryginalne (wycieknięte źródła win2000 z m$), jak i te z linuksa. Tylko jak zwykle nie ma komu pozbierac, przemielić, i zrobić ntfsfilesystem. :)
[#6] Re: NTFS na Amigdze

@MiniQ, post #5

A moglbys podac adres na zrodla linux`owe NTFS`a (najlepiej V5) bo aktualnie nie mam za duzo czasu szukac (wiadomo koncowka semestru i egzaminy) a niedlugo wakacje i moze uda mi sie zmontowac jakis port na ami chociaz do odzczytu danych a to bylo by jush cos:)
Jak mialbys te czesci kodu z wycieku m$ to bylbym za nie dzwieczny bo mogly by sporo pomoc:)
[#7] Re: NTFS na Amigdze

@Maxik, post #6

www.kernel.org :)
[#8] Re: NTFS na Amigdze

@marcik, post #7

Czyli moze po wakacjach bedzie jush jakas wersja dzialajaca (chyba ze te zrodlo bedzie tak zakrecone jak ruski czolg i ciezko bedzie je rozgrysc ale badzmy optymistami:)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem