[#1] klawiatura pc a A2000
Witam!
Ostatnio udało mi się reaktywować otrzymaną za friko spaloną amigę 2000. Nie mam do niej jednak klawiatury. Chciałbym więc podłączyć jakąś ps/2. Czy istnieje możliwość podłączenia takiego czegoś bez inwestowania w interface'y np dokonując tylko zmiany kolejności przewodów na gnieździe?
[#2] Re: klawiatura pc a A2000

@Mariusz, post #1

Nie wiem jak na A2000, ale na A4000 klawiatura OS2 chodziła. Nie pamiętam jak wyglądała sprawa z obłożeniem klawiszy, chociaż pod systemem zawsze można sobie zrobić nową mapę klawiatury.
Przeszukaj Aminet.
[#3] Re: klawiatura pc a A2000

@Mariusz, post #1

Potrzebny jest interface, aby w A2000 prawidlowo dzialala z klawiatura pecetowa. Sama zamiana polaczen nie wystarczy.
Najtanszy interfece mozna zrobic na PIC16F84 i zabudowac go np. w klawiaturze precetowej.
Patrz Aminet - MMKeyboard
[#4] Re: klawiatura pc a A2000

@wali7, post #2

Zlacze w a4000 i w pc jest takie same - ale niestety nie dzialaja klawiatury od pc na a4000. sprawdzone .

[#5] Re: klawiatura pc a A2000

@Mariusz, post #1

najlepiej kupic na klawe od acdtv - i podlaczyc - bedzie dzialalo

[#6] Re: klawiatura pc a A2000

@Kwiatki, post #4

Ojej, u mnie działało - w obie strony - od Pc na Ami i od Ami na PC.
Naprawdę. To była A4000 Desktop (Commodore) z oryginalną klawiaturą.
[#7] Re: klawiatura pc a A2000

@wali7, post #6

no taka Ami wuasnie mam - i niestety nie dziala
moze kwestia samego sterownika klawy

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem