[#1] Instalacja Birdie 2000

Chciałbym zainstalować w systemie Birdie 2000. Postępowanie zgodnie z instrukcją nie spełnia zadania. Program się uruchamia tylko wtedy, gdy odpalam BirdiePrefs i dam polecenie testowania. Wtedy po wyłączeniu BirdiePrefs ustawienia na ekranie zostają. Pliki z oprogramowaniem Birdie mam w katalogu system. W startup-sequence mam powyłączane wszystko co możliwe. A1200+blizzard 60/50+zorroII+CV64/3D.Proszę o pomoc.
[#2] Re: Instalacja Birdie 2000

@Marek Perkowski, post #1

U mnie birdie chodzi jak bezposrednio podczas startuw S-S podam mu parametry te ktore powinny byc a z tego co sie orientuje to birdie 2000 nie posiada programu prefs (chyba ze mam jakas starsza wersje)
[#3] Re: Instalacja Birdie 2000

@Maxik, post #2

Owszem jest programik BirdiePrefs. Zainstalowałem go z jednej z płyt EXEC`a. Próby z odpaleniem Birdie bez tego programu preferencyjnego też nic nie dają.
[#4] Re: Instalacja Birdie 2000

@Marek Perkowski, post #3

moze jakas inna lata przyslania ci ustawienia tego programu. Probowales uruchamiac porgram zaraz przed LoadWB??
[#5] Re: Instalacja Birdie 2000

@Maxik, post #4

Tak. Efekt jest ten sam
[#6] Re: Instalacja Birdie 2000

@Marek Perkowski, post #5

A skad mozna pociagnac ta wersje ktora ty masz to bym u siebie zobaczyl.
[#7] Re: Instalacja Birdie 2000

Miałem ten sam problem, okazało się, że trzeba dobrze zapisać odwołanie do birdie w startup-sequence.
Powinno ono wyglądać tak:
run >NIL: Birdie ?
i koniecznie tak razem ze znakiem zapytania i znakiem większości przed env.
Trzeba to wstawić po iprefs - najlepiej do user-startup.
[#8] Re: Instalacja Birdie 2000

@Maxik, post #6

Sprawdzę i dam Ci znać
[#9] Re: Instalacja Birdie 2000

@amigafan, post #7

Zrobiłem tak, lecz nie do user, a po Iprefs w startup-sequence. Spróbuję jeszcze wstawić to do "usera".
[#10] Re: Instalacja Birdie 2000

@amigafan, post #7

U mnie nie chciał brać ustawień z env więc uruchamiam z s-s zaraz PO Scalosie:
run >nil: c:birdie gx.770055.225588 gx.aa8800.008833 activepattern pubscreens

[#11] Re: Instalacja Birdie 2000

@Sylwester, post #10

Wczoraj pomęczyłem troszkę ami i zrobiłem tak samo. Poszło toto ze startup-sequence z parametrami w komendzie. To oznacza, że Birdie nie chce brać parametrów z ENV: z programu BirdiePrefs
Dzięki wszystkim za pomoc.
[#12] Re: Instalacja Birdie 2000

@Marek Perkowski, post #11

Ja mam to samo i tez dopisalem go do s-s, po LoadWB i przed EndCli.
[#13] Re: Instalacja Birdie 2000

Odgrzebuje troche temat:

u mnie jestinna sytuacja:
birdie sie uruchamia ale teksture mm podlozona tylko pod czcionki z opisem - poza nimi juz jest "normalnie" znaczy nie tak jak powinno byc
skladnie mam wpisana w S-S (nie uzywam birdie prefs)

[#14] Re: Instalacja Birdie 2000

@Kwiatki, post #13

Witam! Kiedys juz byla zdaje sie mowa na ten temat... Podejrzewam ze uzywasz VisualPrefs, musisz wiec w ustawieniach do VisualPrefs zaznaczyc opcje"Dont optimize border rendering/Nie optymalizuj rysowania krawedzi". Powinno pomoc...
Pozdrawiam
Toki

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem