[#1] Edycja informacji na belce Workbencha
Mam małe pytanko - jakim programikiem oprócz MCP można edytować informacje wyświetlane na górnej belce Workbencha.
Chodzi mi o coś innego niż MCP bo nie chcę instalować takiego kombajnu tylko do tej rzeczy a może ktoś zna jakiś mały commodility, który robi tylko to a nie jeszcze 1000 różnych innych rzeczy w systemie.
[#2] Re: Edycja informacji na belce Workbencha

@amigafan, post #1

W OS4 mozna to zrobic w systemie.
[#3] Re: Edycja informacji na belce Workbencha

@reactor, post #2

Fajnie, na razie mam tylko 3.9 i potrzebuje do tego jakiejś łaty.

To przy okazji mam pytanie apropos AOS4.
Wiadomo, że FFS z OS 3.x jest koszmarnie wolny we wszelkich operacjach dyskowych (kasowanie/odczytywanie dużej liczby małych plików).
Dużo szybsze jest w takich operacjach PFS/SFS a ja mam pytanie jak się prezentuje w tym względzie (tzn. w szybkości wykonywania operacji na plikach) nowy FFS z AOS4?
[#4] Re: Edycja informacji na belce Workbencha

@amigafan, post #3

Może to czego potrzebujesz załatwi program WBTitle.
[#5] Re: Edycja informacji na belce Workbencha

@amigafan, post #3

Wiadomo, że FFS z OS 3.x jest koszmarnie wolny we wszelkich operacjach dyskowych (kasowanie/odczytywanie dużej liczby małych plików)

Jesli chodzi o kasowanie plikow to jest tak samo wydajny jak inne filesystemy, ale musiz uzywac FFSa z blokiem minimum 4048. Przyda sie tez wieksza ilosc buforow.
[#6] Re: Edycja informacji na belce Workbencha

@mailman, post #4

Dzięki.
A może coś z większymi możliwościami konfiguracyjnymi? (np. pokazywanie największego wolnego bloku ramu).
[#7] Re: Edycja informacji na belce Workbencha

@amigafan, post #6

Js uzywam TinyMetra. Pokazuje mi najwiekszy blok fastu, chipu, zajetosc 68k oraz aktualna date :) Okna duze mozliwosci konfiguracujne i mozna go dopasowac do kazdego stylu. Mozliwe ze nawet mozna zastapic nim gorna beleke (nie probowalem).
[#8] Re: Edycja informacji na belce Workbencha

@Andrzej Drozd, post #7

Aha, widzialem takze (ale nie uzywalem) belke stworzona z jakiegos podprogramu Executiva (tego od taskow), ale co i jak to dokladnie nie wiem, poniewaz egzektive zamraza mi system (nie mam kontroli nad taskami dynamicznymi)...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem