[#1] EGS Spectum + scandoubler
Witajcie! Mam pytanie dosyć nietypowe, może głupie, ale wolę sie upewnić. Zakupiłem karte EGS Spectrum, która ma mozliwość podpiecia wyjscia wizji Amigi. W przypadku niekorzystania z karty sygnał jest po prostu przepuszczany i swobodnie można oglądac obraz generowany przez kości Amigi na monitorze podłączonym do wyjścia karty. Ponieważ mam zamiar zamontowac wew. scandoubler na jednym monitorze miałbym obraz i PAL'owy i z karty. Chodzi tylko o to czy wyjscie scandoublera mozna połączyć z kartą za pomoca zwykłego PCtowego kabelka VGA? Czy też trzeba zastosować jakiś specjalny? Za rade będę wdzięczny. Pozdrawiam
[#2] Re: EGS Spectum + scandoubler

@Amigos, post #1

Na pewno przepuścisz sygnał z SC przez tę kartę. Nie pamiętam jakie było złącze IN w EGS (kartę tę miałem dość dawno) - jeśli jest męskie 15 pin - to zapewne podejdzie zwykła przedłużka od VGA. Jeśli inne, albo obłożenie sygnałów jest niestandardowe - wtedy musisz poeksperymentować. Ja swój kabelek robiłem sam - nie przypominam sobie jakiś problemów.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem