[#1] Intuition
Mam pytanko. System wchodzi mi gładko ale (mam podpięte 2 monitory jeden do BVizji a drugi do AGA-ty) w czasie wczytywania systemu na Adze pokazuje się w czasie startu zanim pokaże się obraz na BVizji okienko, że biblioteka intuition czy coś takiego nie może zamknąć okna i należy je najpierw zamknąć czy coś takiego. Potem znika i przełącza się na BVizję i jest już OK. O co chodzi? Używam Magellana i OS3.9. Niby nic ale coś jest jeszcze nie tak w naszym ulubionym Amiga OS. Może ktoś ma na to radę? Pozdrawiam.

[#2] Re: Intuition

@Arbuz, post #1

Komunikat pochodzi od IPrefs a pojawia się wtedy, gdy coś wcześniej w startup-sequence otworzyło okno CLI (wypisując coś do niego). Znika w momencie, gdy startup-sequence dochodzi do komendy EndCLI i wtedy otwiera się ekran WB we właściwym screenmode i liczbie kolorów. Rozwiązanie problemu tego komunitu polega na wyłączeniu wszelkiego outputu z komend w startup-sequence i user-startup. Czy to poprzez parametr QUIET czy przekierowanie go do NIL:
[#3] Re: Intuition

@Jacek Rzeuski, post #2

W tym przypadku popieram Jacka w 100%.

Dodam tylko, że wszystkie tego typu komunikatu muszą zniknąć
przed wywołaniem komandy "iprefs", ponieważ w przeciwnym
wypadku mogą się nie załadować n.p. ustawienia monitora
i będzie jeszcze gorzej, czyli pozostanie PAL.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem