[#1] CGXMode&ScreenMode
Dlaczego gdy ustwie tryb 1600x1200(czy to w 8 czy w 16 bitach) w CGX Mode(CGX4) to go nie ma w screen mode a co za tym idzie nie moge ustawic programow w tym trybie, a np. jak sworze 1400x900 pojawia sić i jest ok? Mam BVizje i monitor LG Flatron 17''.Pozdrawiam

[#2] Re: CGXMode&ScreenMode

@Tomek2, post #1

A wyświetla się ten screenmode w CGXMode w trybie testu?
[#3] Re: CGXMode&ScreenMode

@Jacek Rzeuski, post #2

Tak wyświetla się w trybie testu i to jest właśnie co mnie dziwi dlaczego tak jest bo w teście jest a żaden program w tym Screenmode już go nie pokazuje. Może przez przypadek przestawiłem jakąś opcję w CGX-ie(instalowałem go wg. opisu w PPA.

[#4] Re: CGXMode&ScreenMode

@Arbuz, post #3

Hmmm... to dziwne. Ja mam BVision i mam 1600x1200 w 8 i 16 bit. Może to głupio zabrzmi ale sprawdź czy na pewno nie ma go na liście i czy na pewno ustawiłeś 16 albo 8 bitów (na więcej w takiej rozdzielczości 8MB karta nie pozwoli). Może jest ale nie w tym miejscu w którym być powinien (może się coś źle posortowały tryby:)) i w gąszczu trybów przeoczyłeś:). To aż nieprawdopodobne, żeby nie było go na liście ScreenMode...
[#5] Re: CGXMode&ScreenMode

@MDW, post #4

W CGXMode jest a w screenmode i w ustawieniach rozdzielczości różnych programów nie ma ustawione wszystko było(chyba) jak trzeba. Ale już się nie martwię tym bo zacząłem nową instalację systemu (jestem w połowie drogi ) ) I już jest. Dzięki za pomoc.

[#6] Re: CGXMode&ScreenMode

@Arbuz, post #5

No to się cieszę. Jestem pewien, że przyczynę dałoby się jakoś rozkumać jednak mogłoby to zająć więcej czasu i nerwów niż przeinstalowanie paru rzeczy:). Osobiście nie toleruję reinstalacji i sam nie "przeinstalowywałem" systemu od 1994 roku:D. Niektóre pliki rzeczywiście leżą tam gdzie powinny już 9 lat:):):). Stale tylko coś uzupełniam i dodaję. Nawet OS 3.5 i 3.9 ręcznie dokopiowałem:). Instalowałem na inną partycję i potem ręcznie wszytsko kopiowałem tam gdzie trzeba. Strukturę katalogów i plików AmigaOS na tyle się zna, że to żaden problem, a żadnego głupiego rejestru w którym nikt nic nie kuma nie ma:). Ja poprostu lubię wiedzieć co, gdzie i po co leży. Oczywiście w AmigaOS. Inne używane przeze mnie od czasu do czasu sprzęty/systemy nie wywołują już we mnie takiej chęci poznawania:).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem