[#1] CD Rom, Joliet i MUI
Ja bardziej informacyjnie niż pytaniowo:
otóż nie tak dawno było pytanie o filesystemy obsługujące Joliet, i w innym wątku problem z instalacją MUI. W ramach odkurzania sprzętu (i naprawy Allegrowskiego, uszkodzonego Apolla1240) instalowałem sobie od zera "wszystko". MUI - problem w 299 linii skryptu, instalka była na Amigowskiej płytce, bodajże "Wszystko o Amidze" (płytka była w RockRidge), sprawdzam inne archiwa MUI (ver 3.8) - to samo. Przy okazji stwierdziłem, że filesystem który używałem do CD nie widział Jolieta (tylko ISO) - założyłem więc starego AsimCDFS. Rezultat - widzi Jolieta, a MUI zainstalowało się bez problemu! Zapewne niektóre filesystemy (zostawmy już sprawę Jolieta - AsimCDFS widzi go, Allegro chyba też) źle interpretują znaczki narodowe - stąd problem z niektórymi instalkami. Rozwiązanie - używać filesystemów bez tych błędów, albo archiwa rozpakowywać na Amidze.
Może jakieś uwagi?
[#2] Re: CD Rom, Joliet i MUI

@wali7, post #1

Witam,

Wlasnie tworze plyte CD-RW, na ktorej umieszcze uzywane przez siebie oprogramowanie, potrzebne w razie reinstalacji systemu AmigoOS. Ostatnio instalowalem system od zera i szukalem programow w swojej kolekcji cd-rom-ow i w Internecie. Strata czasu wiec postanowilem zrobic z tym porzadek. Owe programy zamierzam nagrac w postaci archiwow. Dla CD korzystam z systemu AllegroCD. Nie mialem z nim podobnych problemow, jak piszesz, ale faktycznie takie problemy pojawiaja sie dla innych filesystemow.

Nie posiadam jeszcze nagrywarki w Amidze wiec zmuszony bede skorzystac w pracy z nagrania CD, a tam na pc zainstalowany jest system Win i EasyCDCreator, ktore absolutnie nie radza sobie z amigowymi nazwami plikow i struktura katalogow.

Uwazam, ze kazdy poradzi sobie z tym problemem. Sa co najmniej dwie drogi wyjscia. No chyba, ze ktos jest zupelnie poczatkujacy i po prostu nie wie. Sa jacys poczatkujacy w temacie Amigi? Niech sie przyzna :)

Pozdrawiam
Robert
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem