[#1] Błąd w mixerze.
Witam.
Jak mi padła FastATA, to i od razu cały dysk. Teraz instaluję cały system i ustawiam wszystko od nowa. No i oczywiście jest mały problem. Po zainstalowaniu oprogramowania Elboxu (mediator, Voodoo, SB128) i przeładowaniu amisi, otrzymujemy piękny komunikat:
"Mixer
Błąd programu (błąd #80000020)."
Wycięcie odpalania mixera z user-startup pomaga (brak komunikatu), ale dźwięk nie działa, nie da się wejść w preferencje AHI. Wczoraj specjalnie wgrywałem Elbox na "goły" system (OS3.9 + BB1 + BB2) i oczywiście to samo. Może ktoś się spotkał już z taką francą. Kurczę, wcześniej wszystko działało!
Pozdrawiam.

[#2] Błąd w mikserze.

@Kitech, post #1

Czesto blad tego typu zglaszal mi sie, jak nie mialem w Enxarc: i w ENV: preferencji miksera, nawet jesli sa "defaultowe", ale to pomagalo. Jest jeszcze jeden mikser, chyba Taskimixer (pod MUI) - tylko trzeba uwazac na skopiowanie odpowiednich plikow oraz preferencji. Wszystkie dostepne miksery ZAWSZE uruchamialem z WBStartup, nie mialem potrzeby uruchamiania z startup-sequence lub user-s. Sprawdz tez jaka wersje sterownika i bibliotek posiadasz na kompie, to tez wplywalo na wspolprace oprogramowania dla Mediatora. Jak mialem jakis problem, a nie moglem sobie poradzic, zawsze wysylalem maila do Elboxu. Zawsze odpowiadali bardzo fachowo. Wazne, zebys podal numer seryjny mostka i numer wersji oprogramowania. W ten sposob pomogli mi w wielu ciezkich przypadkach, poprostu za pomoca maila prowadzili mnie za raczke :) ! (Dzieki wielkie dla ekipy Elboxu) Glowa do gory, Medek, to najlepszy mostek PCI dla klasycznej Ami :)

[#3] Re: Błąd w mixerze.

@Kitech, post #1

Witam.
Jestem baran, ale może się komuś przyda wiedza dlaczego mixer głupieje. Po prostu MUSI MIEĆ WCZEŚNIEJ ZAINSTALOWANE MUI!!!
Pozdro.
[#4] Re: Błąd w mixerze.

@Kitech, post #1

Swoją drogą ciekawie jest ten mikser napisany, skoro na brak biblioteki reaguje błędem 80000020.
[#5] Re: Błąd w mixerze.

@Kitech, post #1

Zobacz jaki masz uruchomiony system ( czy POsa czy WOSa ) taka informace podaje
programik ( SCOUT lub SCAUT i WatchDOG i ListExp ) gdy okaze sie ze masz POSa
to musisz znalesc i uruchomig programik ( BlitzFix , chyba taka ma nazwe lub
podobna ---- jestem w kawiarence wiec niepamietam teraz jak ten programik ma
dokladna nazwe ale sam go uzywam ( powinien byc na ktoryms ACS-ie )-----)
ktory wylaczy programowo POSa jezeli dalej beda jakies klopoty sprobuj zamieniac
biblioteki PowerPC ( tylko te biblioteke ) na inne wersje . Moze byc tak ze komputer
ci sie nie bedzie uruchamial , wiec przygotuj sobie od razu dyskietke ratunkowa ,
po nagraniu dyskietki sprawdz najpierw OPUSEM lub innyn menagerem czy na dyskietce masz nagrane wszystkie potrzebne stery do wyswietlenia obrazu na Voodo
i nagraj do DEVS: atapi.device , gdy ja robilem sobie dysk ratunkowy to scrypt
instalacyjny mi tego pliku nie skopiowal na dyskietke , w efekcie podczas botowania
z dyskietki ratunkowej pojawilo sie okienko z jnformacja ze niemoze znalesc
atapi.dewice ( chyba ze ty uzywasz innego sterownika ) . Jak juz dyskietka bedzie
dzialala dobrze wtedy mozesz sie pobawic z wymiana bibliotek ( jestem pewny ze
to sa biblioteki , poniewaz ELBOX wszystkie sterowniki pisze pod WOSa jako
pod legalny system, zostaje mieszanie w systemie )

czesc
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem