[#1] obrazki z vcd
witam

mial ktos moze z was ztycznosc z obrazkami na plycie vcd?
wlasnie posiadam taka skladanke razem z paroma filmami i zdjeciami,ktore moge ogladac na sprzetowym vcd czy dvd a na amisi nic. wybierajac tracki, ktore sa zdjeciami w amp'ie i frogerze cisza.

pozniej wpadlem na pomysl wyripowania jakims tam rozkazem z pakietu vcdimager i mam juz wszystkie filmiki jako mpg ale i brazki tez wyciagnelo jako mpg tylko ze jak zdarzylem sie zorietowac te dziwne obrazki maja kodowanie "NULL" i jakby to byly pojedyncze klatki.myslalem ze sa ta jpg'i ale nic z tego,zreszta moze to i sa jpg'i tylko ze nie posiadaja naglowka.
moze jakny strorzyc naglowek to by je wyswielilo? tylko jakim programem?

a jesli i to nie jest rozwiazaniem to moje pytanie brzmi: czy udalo sie komus na amisi obejrzec w jakikolwiek sposob wyzej wymienione obrazki?

narka
samOS

[#2] Re: obrazki z vcd

@samOS, post #1

Jesli wiesz jak takie vcd poskladac, zrob jakies male iso i podeslij (konto mi chyba supportuje do 20Mb) do mnie, popatrze w wolnej chwili.
[#3] Re: obrazki z vcd

@elf, post #2

A probowales programu PhotoAlbum z pakietu 3CaDo?
http://www.netzgesta.de/projects/photoalbum.htm
Sam nie moge przetestowac, bo program nie chce dzialac na Pegazie :(
[#4] Re: obrazki z vcd

@Norbert, post #3

sciagnalem sobie ten programik ale jeszcze sie nim nie bawilem.

a co do przeslania tego image'a to chyba raczej niemozliwe bo to prawie 400 mb a nie mam stalego lacza zeby postawic ftp, a szkoda

narka
samOS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem