[#1] IBrowse i biale tlo
czy spotkaliscie sie z wyswietlaniem szarego tla (tego z podstawowej palety workbencha) zamiast bialego na niektorych stronach www m.in. ELBOX'u. ustawialem w preferencjach IB backgrond jako bialy ale problem zostal rozwiazany tylko polowicznie, tzn. pewne obszary ston mialy juz kolor bialy (zwykle pewne ramki wiekszych obrazkow) ale tlo tekstu sie juz nie zmienialo, a i w prefsach MUI nie udalo mi sie znalesc ustawienia tego koloru.

jedynie co mi zadzialalo to ustawienie wyzej wymienionego koloru z podstawowej palety systemu na bialy, ale mimo ze stronki byly OK to system kompletna kasza i se dalem spokuj.

a moze jest jakis inny sposob,probowalem juz tez z fullpalette i nic

p.s.problem dotyczy wersji 2.2 i 2.3, nie wiem czy wcczesniejszych tez bo ich nie uzywalem

narka
samOS
[#2] Re: IBrowse i biale tlo

@samOS, post #1

Podeślij mi zrzut ekranu, który przedstawia ten problem.

[#3] Re: IBrowse i biale tlo

@samOS, post #1

A wyłączyłeś w konfiguracji IBrowsa "Ignoruj własne kolory" ?
[#4] Re: IBrowse i biale tlo

@kmilota, post #3

ta probowalem juz wszystkiego

ad.grxmrx. zrzut ekranu podrzuce nastepnym razem
[#5] Re: IBrowse i biale tlo

@samOS, post #4

Tak samo jest na Allegro i wielu innych stronach. Sprawa jest prosta - amigowe browsery suxx:/
[#6] Re: IBrowse i biale tlo

@samOS, post #1

sprobuj tak:
w preferencjach IB na samym dole (nie pamietam jak sie nazywa bo pisze z pieca i nie mam jaj sprawdzic) bedzie takie cos jak ustawianie preferencji dla roznych adresow. [sciagnij sobie guide do ib 2.3 tam bedzie :) szukaj takiego czegos: spoffs as mozilla.]
zaznaczasz dodaj wpisujesz #? i ustawiasz co tam chcesz: proxy, anim gify, itp. i musisz zalaczyc opcje opisywana wczesniej spoof as mozilla.
Mialem ten sam problem co Ty i pomoglo.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem