[#1] emulacja PC na ami
witam mam pytanko odziedziczyłem po bracie amigć 1200 40/40 32mb, cd rom, hd, fast ata os 3.5 na twardym znajdują sić 2 emulatory pc-ta PC TASK oraz PCX czy możliwe jest przy pomocy któregoś z nich uruchomienie starej pc-towej gierki którą mam na cd wraz z 20 innymi są to skoki narciarskie chyba z początku lat 90-tych jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc i opisał jak to zrobić byłbym bardzo wdzićczny proszć o wyrozumiałość jestem zielony jak murawa moje obcowanie z amigą w latach 90-tych zamykało sić na graniu i urzywaniu x-copy na niezapomnianej łódzkiej giełdzie przy A.Struga o nazwie Fafik
dzićki
[#2] Re: emulacja PC na ami

@PRIMER, post #1

Też mam taką w domu :D ,ale predkość gier uruchomionych pod tymi emulatorami to nie wiem czy byś wytrzymał.Nawet win3.11 otwiera sić w czasie 10min,ale NC ,Pascal i c++ chodza ekstra .Pcx jest szybszy od PC-task . W miarć odtwarza gierki dosowe.
Jak odpalisz pcx to automatycznie zamontuje ci też cdeka i obsługć myszki.
Tylko gry z pc muszą być rozpakowane na nagranym cedeku.Potem tylko przechodzisz na katalog na cdr (np.cd e:.....)i odpalasz.U siebie udało mi sie uruchomić Delux Ski jumping ,ale w czasie 5 min. Małysz nawet nie zjechał z hopki
[#3] Re: emulacja PC na ami

@PRIMER, post #1

Polecam artykuły znajdujące się na tym portalu w dziale Emulki. Znajdziesz tam artykuł jak okiełznać PC-Taska i jak uruchamiać na nim gry.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem