[#1] Whdload i voodoo
mam zamiar zarejestrowac ten maly sofcik ale nie mam zielonego pojecia czy jest sens bo nie wiem czy ruszy mi to na ekranach voodoo.

prosze o fachowa odpowiedz co jak ustawic zebym mogl sobie sprawdzic to w wersji demo

narka
samOS
[#2] Re: Whdload i voodoo

@samOS, post #1

Gra chodząca tylko na AGA nie pójdzie na Voodoo. Niektóre gry da się wypromować do P96, ale rzadko.
[#3] Re: Whdload i voodoo

@samOS, post #1

Jesli posiadasz tuner TV w Mediator'ze to mozna sprubowac uzyc programu AGA96 ktory przekazuje sygnal z kosci AGA na pelny ekran Voodoo. Oczywiscie wyjscie sygnalu wideo z kosci AGA trzeba miec podpiete do wescia wideo w tunerze. Podobny efekt mozna uzyskac stosujac program SuperTV ale nie wypowiem sie na ten temat poniewaz go nie uzywam.

[#4] Re: Whdload i voodoo

@Phibrizzo, post #3

Kto jest autorem programu AGA96, i gdzie mozna go pobrac ? (podaj adres)
[#5] Re: Whdload i voodoo

@Pawelek, post #4

Tak sie sklada ze to ja jestem jego autorem :)
Juz Ci przeslalem.
[#6] Re: Whdload i voodoo

@Phibrizzo, post #3

Obraz ze scandoublera będzie jednak zdecydowanie lepszy.
[#7] Re: Whdload i voodoo

@Kitech, post #6

Planuje zakup pozadnego kabelka RCA-RCA ekranowanego pozlacane koncowki miedź beztlenowa takie profesjonalne do video . Moze uzyskam troche lepszy obraz w przypadku tego polaczenia AmigaComposite->tunerTV
Bo aktualnie mam najzwyklejszy kabelek chinch za 2zl i widze takie pionowe przeswitujace pasy na ciemnym tle i nie wiem czy to wina wlasnie kabla, sygnalu z amigi , czy tunera.
[#8] Re: Whdload i voodoo

@Pawelek, post #7

A tuner nie ma zadnego wersja RGB, co by z amigowego RGB sygnaly pociagnac?? Zawsze by byl lepszy obraz...
[#9] Re: Whdload i voodoo

@Masta Krishna, post #8

Niestety nie ma tez bym chcial taki, wtedy by byl juzo braz bardzo dobry.
[#10] Re: Whdload i voodoo

@Phibrizzo, post #5

Wymieniłem ostatnio Radeona na VooDoo i nie mogę go zmusić do współpracy z kartą TV i WHDLoad.
Odpalenie czegokolwiek przez WHDLoad daje czarny ekran na wyjściu karty Voodoo ale na wyjściu rgb Amigi jest OK i gry chodzą. Na Radeonie bez problemu mogłem sobie używać TvR albo AGA96 z kartą TV i uruchamiać gry WHDLoad mając obraz z wyjścia rgb Amigi w tych programach.
Zmieniałem w ustawieniach Mediatora ilość pamięci graficznej dla Voodoo, próbowałem różnych ustawień MMU i VooDooInt ale zawsze jest tak samo. Co może być przyczyną, że z Radeonem działa wyjście karty graficznej z uruchomionym WHDLoad a z Voodo już nie, tylko czarny ekran? Co trzeba poprzestawiać jeszcze w systemie dla Voodoo żeby zachowywało się tak samo jak Radeon?
[#11] Re: Whdload i voodoo

@dolek, post #10

Spróbuj dać opcję displaychain na "yes"
[#12] Re: Whdload i voodoo

@Grisza, post #11

Dzięki za wskazówkę. Kierunek właściwy tylko opcja musi być ustawiona na "no". U mnie defaultowo było ustawione na "yes" i po przełączeniu zaczęło działać.
[#13] Re: Whdload i voodoo

@dolek, post #12

Fakt pomieszałem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem