[#1] ctorrent
Korzystal ktos z Was z tego? Wlasnie to postawilem no i odpalilem i pokazuje mi zarowno predkosc downloadu jak i uploadu. Tzn., ze ktos ode mnie ssa chociaz niczego nie deklarowalem do udostepnienia? Zatem ludzie ode mnie sciagaja to co ja juz zassalem czy moze moga rowniez ssac cos innego?

W dokumentacji nic zupelnie nie bylo na ten temat, a gdyby sie okazalo, ze jakims dziwnym trafem udostepniam wszystkie swoje partycje lub cos w tym stylu to nie bardzo by mi sie to podobalo...

A zatem jacys "praktycy" moga mi cos w tej materii doradzic?
[#2] Re: ctorrent

@Softfailur, post #1

Oni ssaja od ciebie to co ty masz zassane. Ten program dzieli plik na pakiety i oni ssaja od ciebie pakiety ktore ty masz juz zassane
[#3] Re: ctorrent

@Maxik, post #2

Kumam. Dzieki wielkie za wyjasnienie.
[#4] Re: ctorrent

@Softfailur, post #1

Jak z tego korzystać? Używałem eMule i Kazy na pc, ale ten ctorrent to zupełnie inna bajka. Żadnego GUI, żadnego opisu. help z programu niewiele mówi. Np. jak wyszukać jakiegoś pliku? Czy trzeba się połączyć z jakimś serwerem jak np w eMule? Amiga niegdyś słynęła z łatwej obsługi programów. Czasy się zmieniły i wracamy do epoki DOSa. Czasami już mnie szlag trafia, jak chcę wejść na jakąś stronę, a tam lipa, bo jest po Javą. Jestem teraz na delegacji, kumpel mnie się pyta czy mam może jakiś komputer? Mówię że mam. Ucieszył się i zaproponował abym przywiózł, to chociaż sobie w jakieś gry pogramy, albo filmy pooglądamy... Powiedziałem mu że nic z tego bo mam Amigę :( Chcę skorzystać z sieci p2p, okazało się że nawet jest to możliwe, ale bez żadnej obsługi czy opisu.

[#5] Re: ctorrent

@Prince, post #4

Torrent to nie edonkey gdzie jest wyszukiwarka plików, etc. Najpierw poczytaj tym protokole na sieci (www). Zacznij choćby od wikipedii, google.
To inaczej działa. Oczywiście są wyszukiwarki torrentów jak chociażby strona www.bittorrent.com czy wiele innych, ale nie ma jakiegoś jednego wielkiego worka, który bierze pod uwagę wszystkie zasoby na sieci (i nie będzie).

A co do samego programu ctorrent to z tego co widze jest dokumentacja, może ściągnąłeś jakiś amigowy port, który jest tylko samym portem z binarką, ew. źródłami...
Tutaj również należało użyć google i znaleźć stronę cotorrent, pobrać pakiet i przeczytać dokumentację, ew. FAQ na stronie.

[#6] Re: ctorrent

@Prince, post #4

sam nad tym ze 2 godzinki kombinowaîem :D

Otóű najpierw musisz znaleúë jakiô serwer trakerski do torrenta moim zdaniem najlepszy jest http://thepiratebay.org/

po wyszukaniu odpowiedniego pliku który chcesz ôciâgnâc musisz analeúë link ôciâgnij plik torrent czy coô podobnego.

Odpalasz potem Ctorrenta i jako parametr podajesz sciâgniety wîaônie plik #?.torrent no i enter:
moűna jeszcze tak:
c:ctorrent -s 'tu podajesz katalog gdzie ma byë nagrywany zassany plik' #?.torrent

[#7] Re: ctorrent

@11MASTEr, post #6

Ech... Magellan ułatwia bardzo wiele rzeczy, w tym i zassysanie torrentów... wystarcza odpowiedni filetype albo skrypt do podpięcia pod przeglądarkę www...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem