Wątek zamknięty
[#1] Workbench 3.1
Witam i pozdrawiam wszystkich. Mam maly problemik: uzywam golej amigi z systemem 3.0 ale ostatnio sciagnalem sobie z netu system 3.1, ale nie moge go odpalic bezposrerdnio wkladajac dyskietki do stacji. Dlaczego moja amiga nie reaguje na dyskietki z nowym systemem 3.1. Porsze o pomoc....
[#2] Re: Workbench 3.1

@latosik, post #1

pewnie źle ponagrywałeś te ściągnięte pliki na dyskietki. tu nie wystarczy zwykłe systemowe copy.
ja tez tak kiedyś pokopiowałem sobie oryginalne dyskietki z 3.1 na na nowe dyskietki po to żeby oszczędzać te oryginalne i długo dziwiłem się czemu amiga mi nie chce odpalić ze skopiowanej dyskietki Install.
nie powiem ci jak to zrobic bo nie wiem, ale jakoś to trzeba zrobić żeby dyskietka była bootowalna
na pewno ktos tu coś wymyśli, napisz tylko jeszcze w jakiej formie ściągnąłeś ten system.
adf'y jakieś czy może lha?
[#3] Re: Workbench 3.1

@latosik, post #1

Dyskietka, aby startowala musi miec bootblock, oprocz innych dodatkow jak startup-sequence...

[#4] Re: Workbench 3.1

@R-Tea, post #2

komenda install df0: chyba to bylo.....
[#5] Re: Workbench 3.1

@R-Tea, post #2

System sciagnalem najpierw na pc w formacie adf a potem na amige TwinExpresem potem z ramu amigi na dyskietke.
Jak ktos wie jak mozna zrobic aby dyskietka byla bootowalna to niech pomoze. Z gory dziekuje.. Pozdrawiam wszystkich....:)
[#6] Re: Workbench 3.1

@latosik, post #5

Plik .adf zawiera w sobie bootblock i instalowanie go przy pomocy komendy install nie jest potrzebne. Więc albo masz niekompletny/nieprawidłowy plik .adf albo robisz coś nie tak przy przegrywaniu na dyskietkę. Jakiego programu używasz do zapisu .adf na dyskietkę?
[#7] Re: Workbench 3.1

@ppill, post #6

A ja proponuję udać się na stronie Amigo i kupić system 3.1. Obędzie się wówczas bez kłopotów.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem