[#1] Problem z odgrywaniem CDaudio na 1200 tower
Mam zainstalowany sterownik CDrom, atapi.device chodzi ok, emulator CD32 chodzi bez zarzutu, odczytuje gry i jednoczesnie odgrywa audio zawarte na cdromie.
Problem 1: kiedy wgram Workbench i prubuje odpalic odtwarzacz cdaudio wyskakuje brak cd.device, kiedy odpale cd32 emualtor i zainicjuje WB to odtwarzarka chodzi bezproblemu.
Problem 2: kiedy odpalam gre na amiga cd z audio, np "t-zero", lub "bubble heroes", wyskakuje komunikat ze nie da sie czytac audio bo cd "is not specified" i nie mozna odgywac cdaudio, pomimo ze gra odpala sie z cdromu a z boku widnieje ikonka ze workbench wykryl plyte z cdaudio.
[#2] Re: Problem z odgrywaniem CDaudio na 1200 tower

@bwilis, post #1

Sam napisałeś że cdrom chodzi na atapi.device i dlatego nie może znaleść cd.device, zmień w odtwarzaczu cdaudio na atapi.device w tooltypach ikony.
[#3] Re: Problem z odgrywaniem CDaudio na 1200 tower

@bwilis, post #1

Ja chcialem sie zapytac tylko gdzie mozna zakupic gre "Bubble heroes"?
[#4] Re: Problem z odgrywaniem CDaudio na 1200 tower

@Phibrizzo, post #3

problem w tym ze mozna bylo te gre kupic juz dawno przez stronke apexdesign (ci od payback) kosztowala chyba 15 funciakow. Teraz juz jej nie mozna tam kupic, i nie widzialem juz nigdzie indziej.
[#5] Re: Problem z odgrywaniem CDaudio na 1200 tower

@Sylwester, post #2

problem polega na tym ze to chyba jest to bardziej zlozone... mozna skonfigurowac cdrom tak aby dzialal i odczytywal plyty audio ale nie poprzez atapi.device? bo chyba albo czegos nie mam, bo gry nadal nie wykrywaja audio na plycie, pomimo ze emulator cd32 korzysta z atapi.device i odgrywa cdaudio calkiem dobrze.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem