@Kwiatki,
post #1
Ja raz dawno temu robilem probe z STFaxem. Przeslalem jakis obrazek i kawalek tekstu. STFax (chyba wersja 4.0 to byla) jest calkiem sympatyczny. Jednak trzeba kilka razy sprobowac zeby poznac jego "klimaty". Chodzi mi o to zeby to co wyjdzie po drugiej strone kabla nie bylo np. obciete. Jezeli to co sie chce przeslac jest obrazkiem to pamietam, ze nie bylo problemu. Ale jak mu cos tak wpisalem (jest tam taka mozliwosc) to nie zawsze sie zmiescilo na papierze. poprostu trzeba nabrac doswiadczenia. Mozna jakies dokumenty tworzone np. w PageSteam, WorthWord czy jakis AmigaWriter przed faxowaniem wydrukowac sobie do pliku IFF i taki plik puscic faxem. Wtedy (z tego co pamietam) wychodzilo bardzo fajnie. Poprostu wskazuje sie obrazek do wyslania, wpisuje numer (jezeli sie go nie ma tam gdzies juz wpisanego), Faxmodem sie laczy i heeeja. :) Nie wiem jak jest z odbieraniem faxow ale chyba taka mozliwosc jest, bo widzialem tam mozliwosc wybrania sampla z gadka ktora ma sie pojawic w sluchawce kogos kto chce cos do nas przefaxowac.
Tez chetnie bym sie dowiedzial jak to dziala u kogos kto tego naprawde na codzien uzywa.
O ile sie nie myle to jakas calkiem sprawna i wysoka wersja STFax zostala juz puszczona za darmo w swiat.