[#1] podłączenie klawiatury cdtv do amigi 1200
Witam. Może ktoś tutaj się orientuje w jaki sposób podłączyć klawaiturę od amigi cdtv do amigi 1200 tower. Dysponuję wieżą micronika dodatkowo wyposażoną w interfejs klawiatury Vektora.
[#2] Re: podłączenie klawiatury cdtv do amigi 1200

@Mariusz, post #1

Nigdy nie slyszalem o takiej mozliwosci podlaczenia. Pewnie trzeba by zrobic jakas przelotke. Dla dobrego elektronika nie powinno byc problemem zrobienie takiego interfejsu.
[#3] Re: podłączenie klawiatury cdtv do amigi 1200

@Mariusz, post #1

Klawiature od CDTV mozna podpiac do A1200 BEZ zadnego interface (np.Vector).
Wystarczy tylko odpowiednie sygnaly z MPU Keyboard A1200 dostaczyc do gniazda klawiatury
[#4] Re: podłączenie klawiatury cdtv do amigi 1200

@Norbert, post #3

Hehe. Ja tak robiłem w A600 i A1200, pakowanych w AT mini Towery. Trzeba ciąć i lutować. Kabelków później sie troche wala po obudowie, ale działa spox. Schemat i opis podpięcia był w MA nie pomne w którym:(. Poszukaj na Aminecie-pewnie jest. PS. Nie widziałem i pewnie nigdy nie zobacze tak świetnych klawiszy jak te od CDTV- płyta drukowana rulez:)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem