[#1] "pasek zadań"
jaki polecacie najlepszy waszym zdaniem taskbar a'la windows, pod względem możliwości konfiguracji wyglądu i działania?
[#2] Re: Pasek zadań

@R-Tea, post #1

AmiStart
Opis w dziale Programy.
WindowBar - również patrz dział Programy.

[#3] Re: Pasek zadań

@grxmrx, post #2

AmiStart to nie jest taskbar tylko zwykła odpalaczka :)
przez taskbar rozumiem cos takiego właśnie jak ma WindowBar, gdzie można zrzucić okno programu na pasek zamiast ikonifikować lub wrzucać do górnego menu Tools.
[#4] Re: Pasek zadań

@R-Tea, post #3

Myślisz, że AmigaOS posiada taką funkcjonalność? No to się bardzo mylisz.
[#5] Re: Pasek zadań

@Jacek Rzeuski, post #4

AmigaOS być może i nie ma, ale WindowBar ma. ;)
[#6] Re: Pasek zadań

@MiniQ, post #5

Wcale nie twierdziłem, że nie ma na to hacków
[#7] Re: Pasek zadań

@MiniQ, post #5

Nie widzialem WindowBara, ale jest taki klon WinStarta o nazwie Workbench2000 (dawno nie uzywalem). Nie wiem czy potrafi ikonifikowac programy i otwierac okna (trzeba zagladnac do preferencji), ale na belce tego bara znajduja sie wszystkie okna otwarte na WB oraz ekrany (tak jak w win).

[#8] Re: Pasek zadań

@Jacek Rzeuski, post #6

dlaczego zaraz hacków?!
[#9] Re: Pasek zadań

@R-Tea, post #8

bo operacje jakie wykonuje windowbar na oknach nie są dozwolone z poziomu AmigaOS. Starałem się to zrobić jak najbardziej bezpiecznie, i myślę że mi się to udało, oczywiście w zakresie na jaki pozwala AmigaOS.
[#10] Re: Pasek zadań

@R-Tea, post #3

gdzie można zrzucić okno programu na pasek
Czyli według Twojego kryterium PowerWindows też można zaliczyć do taskbarów.
[#11] Re: Pasek zadań

@MiniQ, post #9

Dobrze, że Ty to powiedziałeś, bo autorowi pewnie szybciej uwierzy, że AmigaOS jest tak prymitywny
[#12] Re: Pasek zadań

@Sylwester, post #10

nie wiem, nie znam PowerWindows.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem