[#1] AmIRC 3.0 i DCC
Mam pewien wstydliwy problem, otóż nie mam pojęcia dlaczego, ale siedząc i gaworząc na IRCu z moimi kumplami (użytkownikami PC), nie mogę za chiny ludowe przesłać im nic przez DCC !!! Oni między sobą mogą spokojnie, ja też odbieram te wszystkie gołe baby co mi podsyłają... ehmm.. tzn.. te wszystkie ważne pliki, potrzebne do toczenia dyskusji ) Jednak ja ze swojej strony nic wysłać nie mogę. Na ich mIRCu (wersje 5.82 i chyba 6.12) pojawia się coś w stylu "rejected". To samo dzieje się przy próbie puszczenia czegokolwiek poprzez BlackIRC`a. POMOCY !!!

[#2] Re: AmIRC 3.0 i DCC

@MarX, post #1

Jestes za NAT'em w sieci wiec nic nie wyslesz (nie masz zewnetrznego IP)
[#3] Re: AmIRC 3.0 i DCC

@Brodek, post #2

[#4] Re: AmIRC 3.0 i DCC

@MarX, post #3

Nie łam się, tylko przejdź się do swojego admina i wybij mu szyby (albo ewentualnie, żeby poprawił konfig servera ;)
[#5] Re: AmIRC 3.0 i DCC

@Jacek Piszczek, post #4

Nie zawsze pomaga ;) W moim przypadku nie pomoglo ;)
[#6] Re: AmIRC 3.0 i DCC

@marcik, post #5

Zalezy kto i przede wszystkim co konfiguruje.
Mysle, ze tunel by pomogl, ale wtedy sie innym irca zablokuje.

to troche wredny problem :(
[#7] Re: AmIRC 3.0 i DCC

@marcik, post #5

Zalezy kto i przede wszystkim co konfiguruje.
Mysle, ze tunel by pomogl, ale wtedy sie innym irca zablokuje.

to troche wredny problem :(
[#8] Re: AmIRC 3.0 i DCC

@Brodek, post #2

Ja tez w Amidze nie mam zewnetrznego a wysylac moge.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem