[#1] Ami i jej dziwne zwieszki raz jeszcze...
22.06-go na tym forum podalem pewien temat dotyczacy zwiszek mojej amigi. Chodzi o to czy czasem padla mi karta (BPPC240/040/40 przetaktowana) czy moze byc to wina plyty glownej, zasilania, dysku lub innych przyczyn. Na te chwile moge powiedziec tyle ze jak dochodzi do zwich i NewAlert (ten z BlizKick'a) wybija mi guru to najczesciej wylozonymi taskami sa: input.device, scsi.device, defiant, babylon5. Na dysku mam SFS 2.114. Czasem wykladaja mi sie komunikaty z filesystemu o to blad odczytum czy inny dotyczace SFS'a. Myslalem ze sie z tym problemem uporalem ale jednak nie. Podlanczalem dwa zasilacze (standardowy 25W i AT250W) i myslalem ze po problemie jednak ten znowu wrocil jak przyjechalem z wakacji. Jestem bezsilny, nie mam jak dojsc do tego co padlo. Brak ludzi w moim miescie. Moze da to sie jakos teoretycznie rozwiazac. Dodam jeszcze jak dojdzie cudem do "wskoczenia" w AmigaDOS to probowalem rozne demka odpalic. Taki dosc duzy Vertus rusza jednak ma czasem problem zeby doczytac kolejna czesc, a przy Gift i Gush sie nonstop wyklada (czyzby za duzo do liczenia?). Dzieki za ewentualne rady, pozdrawiam!

[#2] Re: Ami i jej dziwne zwieszki raz jeszcze...

@lokaty, post #1

Mam nadzieję że nie podłączyłeś ich rownolegle.
Jak podłączyłeś jednocześnie dwa zasilacze np standardowy do Ami a ATkowski np do dysku twardego i cdroma to może się to kopać. Kiedyś podłączyłem do PCta dysk twardy zasilany z osobnego zasilacza i smigało to. A jak do Ami 600 podłączyłem oryginalny zasilacz i rownolegle z osobna do dysku i cdroma ATkowski to Ami się dopalała i po chwili się wywalała.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem