Witajcie! Mam problem z moją Amigą. Na początku podam jaki mam konfig: A1200, BPPC 166/040/25 SCSI, 34MB RAM, scandoubler wew. Micronik, sloty Zorro II Mikronic, EGS Spectrum, Amiga OS 3.9. Problemem jest karta graficzna EGS Spectrum. Po zainstalowaniu jej w slotach "Show Config" wykrył ją bezproblemowo. Zainstalowałem więc CGXv3 70a. Po restarcie w screenmode zobaczyłem nowe rozdzielczości do wyboru. Wybrałem więc 1074x768 w 16bitm kliknąłem SAVE, ekran zniknął i wył. komputer. Przełożyłem kabelek monitora do karty i uruchomiłem Amige. Niestety system nie wgrywał się gdyż momencie odpalania karty dioda power zaczęła migac i następował zwis. Przełożyłem więc monitor do wyjscia scandoublera i uruchomiłem komp. bez startup-sequence. Wykasowałem CGX'a i sterownik monitora dla SPectrum. Niestety nie mogłem odpalić Screen Mode i zmienic rozdzielczości. Teraz przy uruchamianiu z s-s komp się wiesza podczas wgrywania systemu, natomiast przy starcie bez s-s nie moge wejśc w ScreenMode. Pomóżcie, bo teraz mogę startować Amigę tylko bez S-S. Podejrzewam, że to przez zasejwowanie ustawień dla EGS'a w screenmode, ale jak mam to zmienić jeżeli w przypadku uruchomienia kompa bez s-s nie mogę odpalić Screenmode? Pomóżcie bo jestem już u kresu wytzrymałości. Pozdrawiam