[#1] klawiatura A4000
Czy ktos zna sposob na podlaczenie klawiatury z PC do A4000?

Gdy mam podpiety PC i A4000 do jednego monitora (na przelaczniku) musze uzywac 2 roznych klawiatur co jest niewygodne...

Moze istnieje jakis interface lub sterownik (moze taki ktory pozwoli na PC uzywac klawiatury Ami)?
[#2] Re: klawiatura A4000

@HiMark, post #1

[#3] Re: klawiatura A4000

@HiMark, post #1

Klawiatura z A4000 nie zadziała na PC i odwrotnie. Rozwiazaniem może być jakiś interfejs dla A4000 do podłączenia klawiatury pecetowej. Albo innym rozwiązaniem może być podłączenie do A4000 klawiatury przez USB (trzeba mieć oczywiście USB w A4000). Taka klawiatura działała by wtedy na PC i A4000.
[#4] Re: klawiatura A4000

@kmilota, post #3

USB na razie odpada... Czy istnieje interface do A4000 umozliwiajacy podlaczenie klawiatury PC? Do A1200 jest ich na peczki, ale z A4000 nie dzialaja.
[#5] Re: klawiatura A4000

@Rammy, post #2

Pod podanym adresem jest dokladny opis jak podlaczyc klawiature PC do A1200, ale o A4000 nic konkretnego nie znalazlem. Poza tym nie odwazylbym sie przypiekac lutownica mojej Ami;)
[#6] Re: klawiatura A4000

@HiMark, post #4

Ja osobiście nie widziałem interfejsu dla A4000 umożliwiającego podłączenie pecetowej klawiatury.
[#7] Re: klawiatura A4000

@HiMark, post #5

HiMark napisał(a):

> Pod podanym adresem jest dokladny opis jak podlaczyc klawiature
> PC do A1200, ale o A4000 nic konkretnego nie znalazlem. Poza

Za wcześnie się poddajesz Ściągnij całe archiwum i przeczytaj dokumentacje (jest tam schemat pozwalający podłączyć klawiaturę do dowolnej Amigi).

> tym nie odwazylbym sie przypiekac lutownica mojej Ami;)

Zawsze możesz u kogoś zamówić wykonanie interfejsu (napisz). A interfejs do A4000 będzie zewnętrzny więc Amigi jako takiej lutownicą nie będziesz dotykał.

[#8] Re: klawiatura A4000

@kmilota, post #6

To jeszcze malo widziales :D Oczywiscie ze jest sprzedaje go ta firma co kupila Prometheusa. Wpisz sie na liste zyczen to moze go Matay sprowadzi.
[#9] Re: klawiatura A4000

@TomK, post #8

Obecnie to taniej mi będzie kupić klawiaturę USB.
[#10] Re: klawiatura A4000

@kmilota, post #9

Dzieki ktorej (oczywiscie klawiaturze USB) bez problemu wejdziesz do menu np BlizzardaPPC na Amidze
[#11] Re: klawiatura A4000

@TomK, post #10

To jeszcze zależy jaką masz katrę USB w Amidze. Jeśli masz Algor_USB, to poseidon i drivery możesz zapisać sobie we flashu tej karty i wszystko podłączone do USB działa zaraz po włączeniu Amigi. Jeśli chodzi o Spidera, to jeszcze nie jest to możliwe. Istnieje co prawda eFlash ale obecne oprogramowanie jeszcze nie umożliwia uruchomienie Poseidona przy uruchomieniu Amigi.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem