[#1]
montowanie w systemie starego dysku HD
No więc sprawa rozchodzi się o takiego starego dziada co się zwie Quantum 120MB. Podłączyłem staruszka do Amigi, sformatowałem i przeznaczylem na dysk "przelotowy" dla pliczków z internetu. Niech się na nim robi bajzel i niech po nim głowica piłuje do woli ;) . Jednak mam pewien problem, otóż dysk nie jest "widziany" od razu przez system. Pomijam fakt, że owy staruszek sformatowany pod PFS zupelnie już nie jest widoczny. Zaś sformatowany pod FFS, widoczny jest dopiero po zamontowaniu go SCSIMounterem. W sumie to pól biedy (pomyślałem) zaraz wysmażę jakąś linijkę w user-startup typu:
SCSIMounter device scsi.device unit 1
; lub po prostu:
SCSIMounter unit 1
...i bedzie po problemie. Jednak tutaj pojawił się zgrzyt. Otóż dysk nie chce się montować, gdy całą operację "montowania" zainicjuję z poziomu CLI. Pokazuje tylko informacje o dysku, i nic więcej :( . Dopiero kiedy odpalę SCSIMountera pod Workbenchem i za pomocą GUI wybiorę dysk do zamontowania, wtedy jest wszystko OK...
No właśnie, tylko że nie sposób za każdym razem montować dysku ręcznie

. Chciałem to jakoś zautomatyzować (stąd moja próba z działaniami w CLI), ale nic z tego. Może miałby ktoś jakiś pomysł na tego starego, hardego hadeka ;)
Z góry dzięki za pomoc!