[#1] Problem z KARTA (opcja BURST)
czy Ktos wie dlaczego nie moge skonfigurowac karty w nastepujacy sposob
(tak jak podano w instrukcji zeby otrzymac najlepszy rezultat)
komenda: CPU CACHE BURST FASTROM
a dokladniej wszystko sie pierniczy gdy zalaczam funkcje burst, nie mam pojecia czemu, zawsze tak bylo od poczatku, a mam karte
ELBOXII30/40 z 8MB bez koprocesora.
mozliwe ze to wina slabego zasilacza, bo mam ten standartowy
+dysk(wczesniej 'maly' teraz 'duzy' ) i karte.
ale jak odlaczam dysk i laduje system z dyskietek to tez sie zawiesza...

teraz z innej beczki:
czy ktos mial podobnie: duzy twardziel+karta turbo na standartowym zasilaczu? jak zachowywal sie komputer? czesto sie zawieszal bez przyczyny?
znajomy mi mowil ze mial nawet PPC i dobrze chodzilo...
[#2] Re: Problem z KARTA (opcja BURST)

@Mathis, post #1

jeszcze raz ja....
przy pierwszym wlaczaniu - dosc czesto sie zawiesza i przy kolejnych.. ale potem (po jakis paru, kilkunastu minutach) jak powiedzmy karta sie 'rozgrzeje' (co brzmi absurdalnie)
wszystko jest raczej stabilne.....
[#3] Re: Problem z KARTA (opcja BURST)

@Mathis, post #1

[i]teraz z innej beczki:
czy ktos mial podobnie: duzy twardziel+karta turbo na standartowym zasilaczu? jak zachowywal sie komputer? czesto sie zawieszal bez przyczyny?
znajomy mi mowil ze mial nawet PPC i dobrze chodzilo...[i]

System jako taki moze i zadziala, ale po odpaleniu czegos procesozernego lub ukladospecjalizowanozernego, nastapi zwiecha. Kiedys probowalem odpalac na standardowym zasilaczu+Apollo040/40+HD np. TKG i zawsze nastepowal reset. Po dodaniu dobrego zasilacza wiezowego juz nie bylo problemow. Nieodpowiednie zasilanie to przyczyna 95% zwieszek/resetow.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem