[#1] MooVID i kompresja
Witam ! Mam kilka filmow '.avi', ktorych nie moge odtworzyc MooVID'em. Otrzymuje komunikaty typu: 'Unsupported compression: AVI_XVID!' lub 'Unsupported compression: AVI_MPG4!' Czy jest ktos, kto moze zaradzic temu ? Z gory dziekuje za sugestie !

[#2] Re: MooVID i kompresja

@Leszek, post #1

Ten komunikat mowi ze w MooVid'zie brak jest odpowiednich dekodekow do tych formatow kompresji. Autor ich poprostu nie zaimplemetowal w tej wersji programu

[#3] Re: MooVID i kompresja

@Leszek, post #1

A jaką masz wersję MooVida?
[#4] Re: MooVID i kompresja

@kmilota, post #3

Moja wersja to 0.64b z 17.02.1999

[#5] Re: MooVID i kompresja

@Leszek, post #1

Jezeli hcesz ogladac animacje w tym formacie to polecam frogger'a oraz amp'a jednak oba programy dzialaja pod PowerPC chociaz jest frogger dla 68k.
[#6] Re: MooVID i kompresja

@lokaty, post #5

Tak sie sklada ze mam PowerPC, tylko ze z tego co
wiem, to frogger i amp nie obsluguja '.avi'.
[#7] Re: MooVID i kompresja

@Leszek, post #6

FroggerNG obsluguje pliki .avi oraz .mov.
[#8] Re: MooVID i kompresja

@Leszek, post #6

FroggerNG obsługuje jak i Moovid1.5 rózne formaty avi:)
Obydwa korzystają z przystosowanych do tego celu codec-ów .
[#9] Re: MooVID i kompresja

@Phibrizzo, post #7

AMP także obsługuje. A najnowsza, publiczna wersja MooVida 1.6 potrafi także Divx-a. Proponuję zapoznać się z artykułem poświęconym tej temacie, który znajdziesz na PPA tutaj.
[#10] Re: MooVID i kompresja

@Leszek, post #4

No to moze czas na MooVId V1.6 i to w wersji PPC (nowszą dostaniesz gratis). Ja mam właśnie tą wersję i divxy i mpegi4 odtwarza.
[#11] Re: MooVID i kompresja

@Leszek, post #6

Człowieku w jakich ty czasach żyjesz
Sprawdzałeś już chociaż FroggeraNG V2.07 ?
[#12] Re: MooVID i kompresja

@Leszek, post #1

Witam WSZYSTKICH !!! Dieki za porady ! Zdaje sie ze z moja wiedza w tej materii jestem troche za muzynami. Dzieki Wam nadgonilem ! Pozadrawiam !!!

[#13] Re: MooVID i kompresja

@kmilota, post #10

Momencik :) Jestem zarejestrowanym uzytkownikiem Moovida 1.6. Czyli nowsza (1.7) dostane gratis?
[#14] Re: MooVID i kompresja

@Andrzej Drozd, post #13

Tak pisał autor.
[#15] Re: MooVID i kompresja

@Andrzej Drozd, post #13

Jeżeli wyjdzie na classica (a wyjdzie), to tak.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem