[#1] Magellan a typy plikow
Swojego czsu, gdy uzywalem DOpusaV4.12 utworzylem sobie spora liste typow plikow. Dzialanie ich (po dwukliku oczywiscie) bylo blyskawiczne. Niestety nie moge tego powiedziec o Magellanie. Po dwukliku na czym kolwiek, zachowuje sie tak, jakby wczytywal caly plik po to zeby go zinterpretowac. W przypadku np. '.mpeg', ktore potrafia miec rozmiary kilku megabajtow, trwa to bardzo dlugo. Czy jest ktos, kto zna recepte na ta niedogodnosc ? Z gory dziekuje za ewentualna podpowiedz !!! :D

[#2] Re: Magellan a typy plikow

@Leszek, post #1

przeedytuj sposob sprawdzania pliku.
[#3] Re: Magellan a typy plikow

@Tomek (Kaczus), post #2

Gdybys jeszcze mogl okreslic gdzie szukac tego sposobu sprawdzania pliku, w celu przeedytowania, to byloby super. :(

[#4] Re: Magellan a typy plikow

@Leszek, post #1

> Swojego czsu, gdy uzywalem DOpusaV4.12 utworzylem > sobie spora liste typow plikow. Dzialanie ich > (po dwukliku oczywiscie) bylo blyskawiczne. > Niestety nie moge tego powiedziec o Magellanie. > Po dwukliku na czymkolwiek, zachowuje sie tak, > jakby wczytywal caly plik po to zeby go > zinterpretowac. W przypadku np. '.mpeg', ktore > potrafia miec rozmiary kilku megabajtow, trwa to > bardzo dlugo. Czy jest ktos, kto zna recepte na > ta niedogodnosc? Z gory dziekuje za ewentualna > podpowiedz !!! :D Widze ze problem pozostanie nierozwiazany. A moze jednak ktos moze temu zaradzic ? Dodam jeszcze, ze odtworzenie tego samego pliku poprzez wcisniecie wczesniej zdefiniowanego gadgeta dziala bardzo szybko.

[#5] Re: Magellan a typy plikow

@Leszek, post #3

Ustawienia -> typy plikow. Jak klikniesz 2 krotnie na typie pojawi sie
okno, w ktorym definiujesz akcje, a na dole masz przyciszk Edytuj
Klase.... Z Opusem powinienes dostac instrukcje drukowaną, więc nie
wiem w czym problem...
[#6] Re: Magellan a typy plikow

@Tomek (Kaczus), post #5

W (Edytuj klase) mam ustawione 'Match Name #?.avi' i to jest chyba poprawnie. Natomiast chodzi mi o to, ze plik 'avi' odtwarzany przez wcisniecie wczesniej zdefiniowanego gadgeta idzie jak burza, natomiast odtwarzanie przez ustawienie dwukliku (co znaczy - zaladuj Moovid'a i odegraj film - baaardzo sie slimaczy.

[#7] Re: Magellan a typy plikow

@Leszek, post #6

Może to już kwestia wczytywania pliku przez MooVida?

[#8] Re: Magellan a typy plikow

@grxmrx, post #7

Raczej nie ! Dotyczy to rowniez innych programow. Moovida przytoczylem tylko jako przyklad. Mam wrazenie ze chodzi tu o wielkosc plikow do wczytania. Za kazdym razem kiedy musi to byc plik danych (duzy rozmiar) to bez wzgledu na program go obslugujacy bardzo sie wlecze reakcja opusa. Natomiast zdefiniowanie gadgeta do konkretnego typu zadzialania dziala szybko.

[#9] Re: Magellan a typy plikow

@Leszek, post #8

Jedyne co mi przychodzi do glowy, to to, ze sprawdzany jest plik
najpierw na inna okolicznosc, bo inaczej powinno byc szybko i nie
powinny być ładowane dane...
[#10] Re: Magellan a typy plikow

@Leszek, post #4

To bardzo proste. Masz coś wkopane w innych zdefiniowanych typach plików. Po prostu jakas definicja sprawdza czy w pliku wystepuje jakis ciąd znaków i jak zaczyna sprawdzać taki plik z filmem, to normalne, że się ślimaczy. Wypisz definicje plików jakie masz, to zobaczymy co masz nie tak i w którym.
[#11] Re: Magellan a typy plikow

@kmilota, post #10

Duze dzieki dla WSZYSTKICH a szczegolnie dla KMILOTY !!! To Ty podsunales mi mysl wywalenia wszystkich typow, poza Moovidem i zadzialalo. Zachowuje sie bardzo szybko !!! To zanczy ze ktorys z moich wczesniejszych typow przeszkadza. No ale teraz juz go znajde droga prob i eliminacji. Jestem pod wrazeniem ! Pozdrawiam i dziekuje !!! :D

[#12] Re: Magellan a typy plikow

@Leszek, post #11

Mozesz zmienic po prostu dla tego typu priorytet...
[#13] Re: Magellan a typy plikow

@Tomek (Kaczus), post #12

Tak ! Teraz juz sobie poradze. Dziekuje

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem