[#1] po co komu ten KOSZ
czy zastanawialiscie sie kiedys po co jest kosz na amidze - tzw trashcan?
przeciez to bezsensu troche... jak che usunac plik to od razu idzie on w 'niebyt' a nie do kosza, ktory mozna potem oproznic... a przy reczym przenmoszeniu do kozs plik jest tylko kopiowany czyli orginal ostaja na swoim miejscu - chyba ktos tego nie przmyslal do konca.....
[#2] Re: po co komu ten KOSZ

@Ubytek, post #1

Trashcan w Amiga OS rzeczywiście nie ma zalet (nie zauważyłem).
Ale BenchTrach to zupełnie inna gatka
[#3] Re: po co komu ten KOSZ

@Ubytek, post #1

Rzeczywiscie Trashcan jest troche bez sensu... dopoki nie uzywa sie jakiegos programu/laty ktory robi z niego pozytek. Osobiscie nie mam takich problemow bowiem uzywam PFS3 a tam jest wydzielone miejsce na kazdej partycji, na ktore przenoszona jest okreslona ilosc mb stuffu usunietego ostatnio z tej partycji... oczywiscie caly czas mam dostep do tego katalogu :)

[#4] Re: po co komu ten KOSZ

@uran, post #3

Jeśli Trashcan jest na tej samej partycji co przenoszone do niego pliki to są przenoszone a jeśli z innej partycji to są kopiowane, Trashcan to zwykły katalog i tak się zachowuje. Co do PFSa to ten .deldir zajmuje kilka procent dysku czy tego chcesz czy nie, w SFS jest to lepiej rozwiązane.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem