[#31] Re: BlizzardPPC

@Piotr, post #29

HEJ sprobuj update flash romu. mialem swego czasu podobnie wyciagalem karte, pamiec itp. itd. flaszka pomogla.
[#32] Re: BlizzardPPC

@Piotr, post #29

ja też wymieniłem oscylator na szybszy,a teraz myszę wrucić do starego.wiesz czemy?Po włączeniu komputera system rusza wczytuje się FastATA, a następnie workbench już się nie wczytuje.Z mojego kombinowania wynika że nie umie założyć ramu.Jak do tego doszłem?Ano po włączeniu kompa bez sekwencji startowej i wpisaniu komendy "load wb" podstawowy workbench się wczytał ale na blacie nie było ram dysku.Po włączdeniu EDa pojawił się ram dysk ale pokazywał zapełnienie w 100% i nie mozna było w nim nic zapisać.Zresetowałem kompa i znowu włączyłem go bez sekwencji.Dalej uruchomiłem DOStracera uruchomiłem sekwencje startową i czekałem.Komputerr zawiesił się gdy doszedł do utworzenia katalogów w ramie.
Teraz musze kupić znowu oscylator 60 i sprubować go wsadzić spowrotem.Oby to pomogło.

[#33] Re: BlizzardPPC

@Piotr, post #29

ja też wymieniłem oscylator na szybszy,a teraz myszę wrucić do starego.wiesz czemy?Po włączeniu komputera system rusza wczytuje się FastATA, a następnie workbench już się nie wczytuje.Z mojego kombinowania wynika że nie umie założyć ramu.Jak do tego doszłem?Ano po włączeniu kompa bez sekwencji startowej i wpisaniu komendy "load wb" podstawowy workbench się wczytał ale na blacie nie było ram dysku.Po włączdeniu EDa pojawił się ram dysk ale pokazywał zapełnienie w 100% i nie mozna było w nim nic zapisać.Zresetowałem kompa i znowu włączyłem go bez sekwencji.Dalej uruchomiłem DOStracera uruchomiłem sekwencje startową i czekałem.Komputerr zawiesił się gdy doszedł do utworzenia katalogów w ramie.
Teraz musze kupić znowu oscylator 60 i sprubować go wsadzić spowrotem.Oby to pomogło.
[#34] Re: BlizzardPPC

@Piotr, post #29

ATAPrefs3 nie robi resetu poniewaz jego odpala sie klawiszem myszy. Pewnie chodzi o ata3.driver. U mnie ten sterownik nigdy nie robil i nie robi resetu. Czasmi odpalam sobie go nawet recznie aby dojsc do wszystkich partycji gdy odpalam kompa z dosu.
[#35] Re: BlizzardPPC

@Piotr, post #29

Aha, napisz jeszcze jaki masz teraz oscylator dla 68K.
[#36] Re: BlizzardPPC

@Andrzej Drozd, post #34

Jesli zaznaczysz w ata3.prefs aby ata3.driver byl rezydentny - wtedy zauwazysz wspominany przez poprzednika reset systemu (przy pierwszym bootowaniu).
[#37] Re: BlizzardPPC

@11MASTEr, post #31

problem w tym ze nie moge wystartowac nawet z dyskietki ( jak mam podlaczona PPC
to komputer nic nie reaguje , oczym pisalem wczesniej ) , a jak wyjme PPC to komp
uruchamia sie elegancko tyle ze na 020 i niestety flaszki dla PPC niemoge zrobic .

Nawet niepokazuje mi sie Boot Menu po nacisnieciu dwoch klawiszy myszy .

DZIEKI
[#38] Re: BlizzardPPC

@Andrzej Drozd, post #35

orginalnie byl tam 50 , zmienilem na 66

w sobote jade do kumpla ktory ma tez A1200 i PPC i BVision i bedziemy tam kombinowac .

ps. Fast Ata jak i Ata3prefs chyba nie blokuja PPC ( tak mi sie wydaje , tak mysle ) .
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem