[#1] problem CybervisionPPC / cybergfx
Witam!

Moze mi ktos pomoze, bo juz nie wiem co jest grane...

Mam cyberstorma ppc + cybervisonppc. Po padzie dysku stawiam system od nowa (3.1). Niestety po zainstalowaniu cybergfx 3 lub 4 (sama instalacja przebiega bez problemu) obraz nadal wyswietlany jest przez AGAte, a proba odpalenia cgxmode konczy sie komunikatem "The specified card is not installed or or there is no driver available". Dodam, ze z pewnoscia nie jest to kwestia starego firmware'u na cyberstormie, bo na starym dysku wszystko dzialalo idealnie!

pomozcie... moze ktos na cos wpadnie, bo czueje, ze przyczyna jest jakas banalna.

pozdrawiam,

Michal.
[#2] Re: problem CybervisionPPC / cybergfx

@respector, post #1

Czy widac w Screenmode rozdzialki CGX?
[#3] Re: problem CybervisionPPC / cybergfx

@Norbert, post #2

Nie widac - tylko PAL.

Michal.
[#4] Re: problem CybervisionPPC / cybergfx

@respector, post #3

To widocznie nie uruchamiasz sterownika CGX w DEVS:Monitors/. Wiec sie nie dziw ze Amiga protestuje.
[#5] Re: problem CybervisionPPC / cybergfx

@Norbert, post #4

Ale on tam jest jako żywo - CVisionPPC. W DEVS:Monitors. Co najwyżej się nie uruchamia. Pytanie tylko dlaczego??

M.
[#6] Re: problem CybervisionPPC / cybergfx

@respector, post #5

A co sie dzieje jak uruchomisz ten sterownik pod Workbenchem?
Sprawdz SnoopDosem.
Moze brakuje Ci jakiejs biblioteki
[#7] Re: problem CybervisionPPC / cybergfx

@respector, post #1

zeby w screen mode byly widoczne tryby cybergfx zreszta jakie kolwiek to trzeba: wlezc do katalogu dh0:devs/monitors i kliknac na dane monitorki np. pal ntsc czy cybergfx - mozna tez wpisac z lini polecen taaka linia musi sie pojawic w startup-sequence jesli chcesz miesc w systemie po zaladowaniu te tryby dostepne.... po kliknieciu tryby z cybergfx powiiny byc widoczne w screen mode i trza se zmienic
[#8] Re: problem CybervisionPPC / cybergfx

@respector, post #5

Może plik CVisionPPC nie ma ustawionych bitów R i E?
[#9] Re: problem CybervisionPPC / cybergfx

@respector, post #1

Mialem dokladnie taka sama sytuacje u siebie.
Nie moglem zainstalowac zadnego cgx.
U mnie pomoglo zaciagniecie i instalacja oryginalnych sterownikow cvppc i csppc , potem cgx3 i potem dopiero cgx4. tak mi to ruszylo. inacej nie bylo mowy

[#10] Re: problem CybervisionPPC / cybergfx

@respector, post #5

Zapezpieczenie antypirackie
[#11] Re: problem CybervisionPPC / cybergfx

@Kwiatki, post #9

witam,

I to mu chyba pomoglo najbardziej. Postapilem zgodnie z Twoja rada i wywalilem wszelkie niestandardowe biblioteki, sciagnelaem z strony DCE oryginalne sterowniki do csppc i cvppc i zainstalowalem. Nadal nie dzialalo, ale bylo juz znacznie lepiej: zaczal sie pojawiac komunikat "could not find cgxsystem.library", zaczalem wiec kombinacje w tym kierunku. Wystarczylo zmienic nazwe cgxsystem.library.ppc na cgxsystem.library (nie mam pojecia czemu ta biblioteka byla zla - przy instalacji cgx3 wybieralem PPC) i ruszylo z kopyta! :D

Wielkie dzieki za cenna wskazowke i wogole dziekuje wszystkim za pomoc! Milo, ze instnieje takie forum, gdzie ludzie sa chetni do pomocy i sluza dobra rada - to nie zdaza sie juz czesto niestety...

pozdrawiam,

Michal.

[#12] Re: problem CybervisionPPC / cybergfx

@kmilota, post #10

Odpada - kombinacje przerowadzam na cgx3.

Na szczescie juz chodzi (patrz moj post gdzies obok).

[#13] Re: problem CybervisionPPC / cybergfx

@respector, post #11

heh - widzisz tego fragmentu mi brakowalo - u mnie rowniez trza bylo zmienic biblioteke - "gdzies dzwony bily tylko nie wiedzialem gdzie" - no ale kierunek postepowania byl jak najbardziej sluszny :D

Ciesze sie ze doprowadziles Ami do ladu.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem