[#1] BlizzPPC z SCSI
mam pytanko do tych, którzy kupili Blizzardy PPC z SCSI jako nowe.
czy do tych kart jest dodawana STANDARDOWO przejściówka z miniSCSI 50pin na zwykłe złącze scsi50pin?
[#2] Re: BlizzPPC z SCSI

@R-Tea, post #1

Ja mam BPPC z drugiej ręki, lecz przejściówkę otrzymałem.
[#3] Re: BlizzPPC z SCSI

@R-Tea, post #1

Tak. Jest to okolo 15 cm tasma. Z jednej strony nalezy ja wlozyc do karty, natomiast druga strona zakonczona jest portem SCSI na dosc solidnej metalowej obudowie, ktory nalezy zamontowac z tylu wiezy. Dodatkowo nalezy kupic jeszcze odpowiednia tasme SCSI (jest szersza od normalnych IDE) oraz przejsciowke ktora umozliwi podlaczenie tej tasmy do portu.
[#4] Re: BlizzPPC z SCSI

@Andrzej Drozd, post #3

hmmmm.... czy ten port SCSI o którym piszesz to czasem nie jest zwykłe gniazdo DB-25?

jeśli należy je zamontować z tyłu obudowy (na śledziu?) to jak ma wyglądać podpięcie do tego taśmy 50pin? taśma będzie przecież wtedy na zewnątrz komputera!

czy ta taśma o której piszesz na pewno jest z oryginalnego kompletu?
wydaje mi się że ta 15cm taśma powinna się kończyć złączem z 50-cioma szpilkami pasującymi do zwykłego szerokiego złącza scsi 50pin.
[#5] Re: BlizzPPC z SCSI

@R-Tea, post #4

hmmmm.... czy ten port SCSI o którym piszesz to czasem nie jest zwykłe gniazdo DB-25?

Tak, to chyba to (chociaz w zyciu innego nie widzialem, ale mysle ze Faza piata trzymala sie standardow) :)

jeśli należy je zamontować z tyłu obudowy (na śledziu?) to jak ma wyglądać podpięcie do tego taśmy 50pin? taśma będzie przecież wtedy na zewnątrz komputera!

Tez sie nad tym zastanawialem. W instrukcji jest tylko zdjecie umiejscowienia sledzia z tylu oryginalnej obudowy A1200. W temacie dotyczacym obudowy tower juz nie ma zadnego zdjecia tylko jakis rysunek dotyczacy podlaczenia napedow. Chyba trzeba tego sledzia umiejscowic gdzies wenatrz towerki.

czy ta taśma o której piszesz na pewno jest z oryginalnego kompletu?

Tak, dostalem ja razem z BPPC (kupilem nowa dawno temu w Amigo).

wydaje mi się że ta 15cm taśma powinna się kończyć złączem z 50-cioma szpilkami pasującymi do zwykłego szerokiego złącza scsi 50pin

Nie. Do tego portu(sledzia), trzeba jeszcze dokupic specjalna przelotke do ktorej podlacza sie ta szeroka tasme.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem