[#1] Jabber & Gadu-Gadu
Slyszalem, ze Jabber duzo lepiej dziala jako klient gg niz Gadami (obsluga opisowych statusow, wyszukiwanie). Poza tym moze laczyc sie z kilkoma innymi komunikatorami. W zwiazku z tym pytanie. Jak mam zmusic Jabbera do dzialania z gg ? Czy mozna jednoczesnie gadac z kims z gg i np. ICQ ?
[#2] Re: Jabber & Gadu-Gadu

@mcbarlo, post #1

Z tego co pamiętam to musisz najpierw zarejestrować się (menu Jabberwocky/Account).
W Jabber ID wpisać np. mcbarlo@histeria.pl
histeria.pl bo na tym dziala GG transport.
no i hasło. Poźniej Register. Następnie w menu Windows/Agents rejestrujesz się dla GG Transport.
Tyle mogę podpowiedzieć z tego jak ktoś mi tłumaczył gdy ja się łączyłem przez Jabberwocky.

Czy mozna jednoczesnie, chyba tak.

Jednak brakuje mi na tym Jabberwocky opcji by po dwukliku na dana osobe z listy wyswietlalo od razu okno chat. No i status niewidoczny mozna osiagnac wpisujac "iv" jako polecenie do serwera...

BTW W Gadami sâ juű statusy z komentarzem - www.gadami.prv.pl. Na razie w betatestach, ale dziaîajâ :)

[#3] Re: Jabber & Gadu-Gadu

@mcbarlo, post #1

Może ktoś kto używa Jabber'a na codzień napisał coś więcej o tym programie na łamach PPA.
[#4] Re: Jabber & Gadu-Gadu

@mcbarlo, post #1

Polecam tâ stronke : http://www.szulu.host.sk/soft/jabber.html
Wszysko tam jest ladnie opisane :)
[#5] Re: Jabber & Gadu-Gadu

@DariŽ, post #4

Dzieki za pomoc. Teraz sobie poradze.
[#6] Re: Jabber & Gadu-Gadu

@DariŽ, post #4

Polczylem sie z serwerem jabber.gda.pl Probowalem zarejestrowac sie w GaduGadu Transporter. Klikalem na Register... i nie pojawialo sie okno rejestracyjne. Polaczylem sie od nowa z serwer histeria.pl i wszystko bylo/jest ok. Opis jest OK. a zamiast wpisac jabber.gda podajcie histeria.
[#7] Re: Jabber & Gadu-Gadu

@mcbarlo, post #1

Wszystko u mie ładnie działa.Nawet trochę szubciej niż Gadami.
Tylko mam mały problem.Chodzi o ogoniaste litery.
Zamiast nich wyświetlają sie krzaki :(.
Da sie to jakoś zmienić, bo jest to trochę
denerwujące ;).Z
aznaczam, że w systemiwe używam tylko iso.
[#8] Re: Jabber & Gadu-Gadu

@MaveRick, post #6

Odnoônie jabber.gda.pl to nie dziaîa juű tam transport GG. Za to dziaîa bardzo îadnie m.in. na: jabber.uznam.net.pl. Wystarczy zamiast jabber.gda.pl podaę powyűszy adres.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem