[#1] ikonki dyskietki - podmiana
Jak ustawic ikonke dla DF0/PC0:NDOS, albo ???? Udalo mi sie podmienic tylko normalna i busy.

[#2] Re: ikonki dyskietki - podmiana

@recedent, post #1

zadalem podobne pytanie zobacz:
"ikona dysku z crossdos" z dnia 16.08.04
na tym samym forum
autor cos poradzil ale powiem szczerze ze nie zadzialalo.........
[#3] Re: ikonki dyskietki - podmiana

@mateusz, post #2

ja mam def_PC0.info w envarc:sys/ i działa.
[#4] Re: ikonki dyskietki - podmiana

@R-Tea, post #3

No tak. I ja tez tak mam i tez mi dziala. Ale jak zmienic ikonke dyskietki rozpoznanej jako "NDOS", albo "????"

[#5] Re: ikonki dyskietki - podmiana

@recedent, post #4

Tego nie mozna zmienić. Np. AmigaOS3.9 sam "siatkuje" standardową ikonkę jeśli jest dysk/partycja niedosowa. I to dotyczy zarówno partycji na twardzieli, CDROMie czy różnego rodzaju użądzeń masowych (ZIP, użądzenia masowe USB itp.).
[#6] Re: ikonki dyskietki - podmiana

@R-Tea, post #3

Bede sie musial wytlumaczyc. To ja podalem odpowiedz o ktorej wspomnial Mateusz.
Nie wiem czy to zalezy od wersji CrossDosFileSystem'u ale u mnie podmiana ikonki
def_PC0.info nic nie dala. U mnie ikona domyslna dla dyskow (dyskietek) PC musi sie
nazywac def_MSD0.info albo crossdos_def_MSD0.info.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem