[#1] co z tym WhdLoad ?
ma pytanie, czy wie Ktoś dlaczego mi nie działa Superfrog z instalka WhdLoad??? wgrywa sie normalnie, jest ok pierwszy poziom tez, ale wisalem kod do ostatniej planszy (ostatni kosmos) no i jak dalem start to powgrywalo sie chwilke a potem wywalilo sie wszystko do systemu i pojawil sie komunikat (nie pamietam dokladnie) ale cos ze:
'nieprawidlowa funkcja w resload_diskload' no i przyciski quit, restart, make core dump... w niektorych grach tez to wywala.. sprawdzalem te same instali na WinUAE i to samo... czy to wina tak zrobionych instalek??
ma ktos jakis pomysl co z tym zrobic????
[#2] Re: co z tym WhdLoad ?

@mateusz, post #1

Często tak wywala gierkę, która nie jest oryginałem.
[#3] Re: co z tym WhdLoad ?

@Kitech, post #2

Poważnie? O kutfa mać... czas zacząć zbierać oryginały :]

[#4] Re: co z tym WhdLoad ?

@Kitech, post #2

glupoty piszeci...:) . co do super frog'a to niewiem jak na innych konfigach (030 albo 060) ale na 040 wystarczy odpalic go z fixaga i smigal ladnie. zreszta zauwazylem ze whdload to naprawde dziwny degrader i na nim dzialaja tylko gry ze strony back2roots no ale widac tak ma byc ;) pa

[#5] Re: co z tym WhdLoad ?

@jimiche, post #4

Autorzy robią instalki WHDLoad pod:
1. oryginały
2. jeżeli nie ma do nich dostępu, a ludzie naprawdę proszą, pod wersje z Back2Roots.

Degraderem na pewno jest, ale jest jedną z najlepszych rzeczy jakie w tej dziedzinie wymyślono.

na 040 wystarczy odpalic go z fixaga

A wyjście z gry też jest, czy musisz robić reset? Rekordy zapisuje na twardy dysk, czy na dodatkową dyskietkę? :D
[#6] Re: co z tym WhdLoad ?

@Kitech, post #2

Często tak wywala gierkę, która nie jest oryginałem.

Czasami jest to też wina nieobsługiwanej wersji. Jeżeli posiadasz oryginał, który nie działa to napisz do autora slave, a wówczas na pewno go dostosuje.
[#7] Re: co z tym WhdLoad ?

@mateusz, post #1

na back2roots sa 2 wersje dyskietkowa i z whdload od razu... wiec sciagnalem ta druga.... i no wlasnie wywala sie na samym poczatku....
sprobuje jeszcze z ta dyskietkowa ale pewnie bedzie to samo......
[#8] Re: co z tym WhdLoad ?

@mateusz, post #7

Na Back2Roots jest dużo uszkodzonych rzeczy.
[#9] Re: co z tym WhdLoad ?

@mateusz, post #1

Są takie gry które pod whdLoad będą chodzić poprawnie ale winowajcą są
instalery do tych gier i finał...!!!
[#10] Re: co z tym WhdLoad ?

@komisarz, post #9

A możesz jaśniej? W tym co napisałeś jest jakiś paradoks :D
[#11] Re: co z tym WhdLoad ?

@mateusz, post #1

W tooltypes ikony wpisz NoCache i napisz czy zadziałało. Jak nie zadziałało,
będziemy kombinować dalej.
P.S. U mnie pod WinUAE chodzi SF w wersji CD z pod WHDLoad oczywiście i wcześniej na 060 też chodził.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem