[#1] E/box i LEDy pytania
Czesc mam E/boxa i naszlo mnie ostatnio na wyprowadzenie diody od stacji dyskow gdzieskolwiek, najlepiej zw stacji ale mi sie nie powiodlo ... w E/box-ie w miejscu podlaczenia diod siedzi taka plytka Ebox LED i wszystko jest ok ale nie ma diody od stacji dyskow i do tego nie ma jak sie podlutowac do zlacza zeby wziasc FlopLEDa. Czy mozna jakos wykozystac TurboLED do tego?wogule do czego on sluzy? jest podlaczony i TB switch tez, jak wcisne to sie pali a jak wycisne nie,no bajer,sluzy on jeszcze do czegos? moze ktos podzieli sie jakims eleganckim pomyslem ... pozdrawiam
[#2] Re: E/box i LEDy pytania

@jezyk, post #1

A nie masz diody LED na penelu w stacji dysków.
TB mozesz wykorystac do kilku rzeczy.
Niektore karty mają mapowanie ROM lub wylaczenie samej karty. Wszystko zalezy od pomyslowosci
[#3] Re: E/box i LEDy pytania

@Norbert, post #2

Nie mam, mam stacje Chinona FZ-354 i jest na plytce miejce na diode ale w zadne sposob nie dziala lutowalem dzis troche :]... ale juz sobie poradzilem ... pociagnolem diode od E/box LED ... taki interfejsik do diod ... podlutowalem 2 kabelki i dalem zlacze ... przed katoda dalem oprnik 240 omow bo za jasno swiecila i jest ok ... mam jeszcze flopa Panasonica ale nie dalo sie go rozebrac do wlutowania diody (a jest ona oznaczona na PCB) . Czy ktos wie do czego sluzy ten TB switch i LED W E/Boxie ?? i jeszcze taki dziwny czarno-czerowny kaebelek(zakonczony wtykiem 2pin jak diody w PC)z tego interfejsu LED wisi sobie, do czego on jest ?? pozdrawiam
[#4] Re: E/box i LEDy pytania

@jezyk, post #3

mam jeszcze flopa Panasonica ale nie dalo sie go rozebrac do wlutowania diody

jeśli jest to ten Panasonic z orygilanlej desktopowej A1200 które później Elbox wkładał do swoich zestawów towerkowych to jest tam miejsce na wlutowanie LEDa i powinno to działać. nie musisz sie bawić w jakieś kabelki, interfejsy itp. będziesz miał wtedy diode tam gdzie ona powinna być, czyli na panelu przednim FDD.
[#5] Re: E/box i LEDy pytania

@R-Tea, post #4

a moze wiesz jak go rozebrac zebys sie dostac do elektroniki ??
[#6] Re: E/box i LEDy pytania

@jezyk, post #3

czesc mam pytanie czy ze zwylkej stacji da sie zrobic fz 354 bo ta mi padla i nie moge jej dostac jak bys mog podac gdzie ja moge dostac lub opis jak przerobis ze zwyklego fllopa z gory dziekuje
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem