[#1] Genesis, DHCP i polskie fonty na dokładkć
Właśnie podłączyłem sie do neta przez astercity.
Niestety, Genesis (z OS3.9) nie wyczaił ustawień
(wszystko poustawiałem na dynamic). Spisałem wiec
wszystko z linuksa, i wpisałem na stałe, jak widać,
działa. Ale wolałbym aby wykorzystwało dhcp.
Czy Genesis dobrze obsługuje dhcp? Jeśli tak, to
jak go przekonać do współpracy?
Aha, mam problem z 'e z ogonkiem', tylko nie wiem,
czy to font, czy keymapa (iso-pl). Z ISOTimesPL alt-e
daje 'c z kreską' (przynajmniej tu gdzie wpisuje)
...dziwne, w podglądzie komentarza mam odwrotnie -
'e z ogonkiem' zamiast 'c z kreską' hehe, a w Input
Preferences wszystkie robaczki wpisują sić prawidłowo
Skąd wziąść jakąś dobrą keymapć i fonty w iso?
[#2] Re: Genesis, DHCP i polskie fonty na dokładkć

@PL, post #1

mam pomysl... kup se wódke i wypij duszkiem..... bedziesz mial cala mase pomyslow.....
[#3] Re: Genesis, DHCP i polskie fonty na dokładkć

@PL, post #1

genesis generalnie nie nadaje się do DHCP. Wszelkie rozwiązania tego typu w genesis to protezy.
[#4] Re: Genesis, DHCP i polskie fonty na dokładkć

@joghurt, post #2

widzisz, ja już nie piję ;)
[#5] Re: Genesis, DHCP i polskie fonty na dokładkć

@PL, post #1

Jeśli chodzi o fonty, to polecam bibliotekę ttf.library. W pakiecie z nią jest dość proste, z GUI, narzędzie służące do robienia fontów dla AmigOS z fontów TrueType np. skopiowanych z pc.

Pozdrawiam
Robert
[#6] Re: Genesis, DHCP i polskie fonty na dokładkć

@joghurt, post #2

Malo kto przezyje wypicie 0.5 litra 40% alkoholu spozywczego w tak krotkim czasie. Wiesz czasami slyszy sie ze ktos w barze za kase tyle wypil ale oczywiscie byl to czlowiek mocno uprawiajacy ten sport (co nie zmienia faktu ze padl po 15 min i przespal dlugi czas). Drugi taki cyrk widzialem w telewizji w radzieckim filmie, jak zolnierze opijali belke lub gwiazdke na pagonach. Byly dwie, wiec "oficyjer" wypil dwie pelne szklanki bimbru...i oczywiscie poszedl dalej sie bawic...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem