[#1] RDBSalv lub zastepstwo
Zniknely mi 2 partycje i szukam softu ktory przeskanuje kawalek dysku i powie mi gdzie sie te partycje zaczynaja a gdyie koncza. RDBSalv bylby idealny gdyby nie to ze jest shareware a mail do autorki nie bangla. Ma ktos jakis pomysl?
[#2] Re: RDBSalv lub zastepstwo

@Valwit, post #1

ftp://de.aminet.net/pub/aminet/disk/salv/RDBrecov.lha
[#3] i po zawodach

@Sylwester, post #2

niestesty. to cos sie nie nadaje zbytnio. ale dalem rade. na szczescie wazne partycje mam w ffs i poniyej 4gb, wiec wystarcyzlo zalozyc jedna ogolna i przeczesac wszytsko disksalvem. nie mnie j jakis porzadny tool do odszukiwania partycji na dysku by sie pryzdal
[#4] Re: i po zawodach

@Valwit, post #3

Spisz na kartce numerki sektorow partycji, dopisz jakim prg dzieliles dysk i naklej to na HD.
Patent stary jak kanstrukcja Amigi. Ale skuteczny.
[#5] Re: i po zawodach

@Radoslaw, post #4

jesli sie jest konsekwentnym :) ja mialem nawet zgrane rdb do pliku na dyskietce ratunkowej, tyle ze rok temu wymianialem dysk bo stary padl, ale wczoraj o tym nie pamietalem. i wgralem rdb starego dysku - zapomnialem updatnac dyskietke ratunkowa. przez to popsulem sobie sys: i 2 inne partycje. sys: mam na szczescie na 2 partycjach (jedna jako kopia) i moglem sobie odpalic system ale tych 2 innych nie dalao rady. na szczesice w koncu udalo mi sie wyciagnac dane disksalvem.
a tradycyjnie stalo sie to kilka godzin przed backupem wiec poszlyby dane z calego tygodnia :)
[#6] Re: RDBSalv lub zastepstwo

@Valwit, post #1

Jest taki stary programik, ktory miedzy innymi odszukuje partycje. Nazywa sie BadLink. Chyba znajdziesz go na aminecie ale gdyby go nie bylo. to chetnie sluze kpia.

[#7] Re: RDBSalv lub zastepstwo

@Leszek, post #6

http://ftp.uni-paderborn.de/aminet/aminet/disk/salv/2b_BadLink_1.readme

ten? z readme wyniak ze to troche do czego innego, ale tez sie moze przydac. poszedl na plyte ratunkowa :)
[#8] Re: RDBSalv lub zastepstwo

@Valwit, post #7

Dokladnie to mialem na mysli ! :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem