[#1] Teletext elsat
mam malutki problem. chodzi mianowicie o to, że kupiłem ostatnio teletext do amigi: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31381978. Jest jednak mały problem, że nie dostane do niego żadnego okablowania ani instrukcji. I właśnie tu pytanie: JAkie dokładnie kabel bćdzie mi potrzebny do połączenia tego z TV i amiga (bo zasilacz to wiem :) ).
z góry dzićki za pomoc

PS
Acha kto mógłby mi napisać cokolwiek o tym teletexcie bo nie ma go na amiga-harware. dzieki

[#2] Re: Teletext elsat

@Czarnomag, post #1

Z amiga pewnie "wystarczy" kompletny przedluzacz do portu rownoleglego, a do TV najprawdopodobniej zwyczajny kabel video (ale nie antenowy).
W kazdym razie tak wlasnie jest u mnie w FG24.
[#3] Re: Teletext elsat

@Czarnomag, post #1

Test tego sprzętu jest w magazynie Amiga nr 5/1995. Ponieważ raczej nie masz dostępu do tego numeru zacytuję Ci fragmenty. :D
Teletext posiada trzy gniazda. Pierwsze przeznaczone jest do podłączenia Teletextu do komputera za pośrednictwem złącza równoległego (parallel), drugie to wejście sygnału wizyjnego (chinch), trzecie natomiast przeznaczone jest do podłączenia źródła zasilania (12 V). Do sprzętu dołączone powinno być oprogramowanie. Na dyskietce zapisane są dwie wersje programu: dla zwykłych Amig oraz dla Amigi wyposażonej w conajmniej procesor MC86020 i koprocesor.

[#4] Re: Teletext elsat

@spiryt, post #3

dzieki za opisanie. na szczescie mam dojscie do tego numeru amiga wiec sobie przeczytam

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem