[#1] jak zwolnic czytanie pliku z hd?
bywa tak ze pewne rzeczy nie chca sie uruchomic, poniewaz za szybko sa czytane z HD.
jak zrobic aby dany plik z HD byl czytany z predkoscia dyskietki?
[#2] Re: jak zwolnic czytanie pliku z hd?

@pita, post #1

O, ja się z czymś takim nie spotkałem. Co tak "za szybko" czyta dane?
[#3] Re: jak zwolnic czytanie pliku z hd?

@mailman, post #2

Last Ninja Remix (wersja dosowa Skid Row'a).
Kiedys mialem podobny problem z innymi grami, ale nie pamietam juz tytulow.
Do WHDLoad nie dam sie przekonac;)
moze ktos ma inna instalke dla tej gry niz WHDLoad?
albo jakis slave ktory bedzie dzialal z JST?
[#4] Re: jak zwolnic czytanie pliku z hd?

@pita, post #1

Do jakiej wielkosci ma byc to spowolnienie?
Zawsze mozesz dac minimalne bufory dla partycji, lub zmienic HDD na wolniejszy.
Mozna tez zrobic obraz dyskietek z tej gry, i podmontowac je jako wirtualne dyskietki np. za pomocą pakietu xfs z Aminetu.
Na pewno transfer bedzie nizszy.
[#5] Re: jak zwolnic czytanie pliku z hd?

@Norbert, post #4

Wirtualne dyskietki rozwiazaly mi kiedys problem z gra Perfect General. Ale zeby konkretnie pomoglo zwolnienie odczytu to nie jestem przekonany.

[#6] Re: jak zwolnic czytanie pliku z hd?

@pita, post #1

Nie no, to dopiero numer Wszyscy gonią z prędkością do przodu, a ty chcesz zwolnić transfer z HD. Powiem tylko tak, nie spotkałem jeszcze programu czy gry, który miał jakieś problemy, że szybciej się wczytuje. Twój problem prawdopodobie nie leży w tym miejscu. Na pewno chodzi o coś innego. Jakie są obiawy?
[#7] Re: jak zwolnic czytanie pliku z hd?

@kmilota, post #6

na pewno lezy tu, bo qmpel sprawdzal ta i inne gry na WinUAE, i po przetestowaniu roznych mozliwosci, wypadlo na to ze gra nie lubi szybkiego czytania z dysku, bo nawet jesli sie w emulatorze zwiekszylo odczytywanie z DF0, to byl indentyczny efekt, po prostu reset ;)
[#8] Re: jak zwolnic czytanie pliku z hd?

@pita, post #7

To można by jakiegoś patcha na funkcję Read() z dos.library napisać, skomplikowane to to nie jest....
[#9] Re: jak zwolnic czytanie pliku z hd?

@pita, post #7

WinUAE to nie Amiga i nie porównuj zachowanie WinUAE do zachowania Amigi.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem