[#1] PANOWIE SPECJALIŚCI
MOŻECIE MI POMÓC CZY NIE JAK PRZEGRAĆ Z PC GIERKI NA AMIGE
[#2] Re: PANOWIE SPECJALIŚCI

@fryc, post #1

> MOŻECIE MI POMÓC CZY NIE JAK PRZEGRAĆ Z PC GIERKI NA AMIGE

Najlepiej podpiąć twardziela z gierkami do Amigi i skopiować je na amigowy dysk(oczywiście bez programu umożliwiającego czytanie pecetowych dysków się nie obejdzie - np. FAT95).
Moim zdaniem to najlepszy sposób.
Ale jeśli są to gierki pecetowe, to niekoniecznie Cie się przydadzą ;)
[#3] Re: PANOWIE SPECJALIŚCI

@fryc, post #1

A jaka to Amiga i co w niej masz zainstalowane , przy tak malej ilosci danych trudno cokolwiek doradzac .
[#4] Re: PANOWIE SPECJALIŚCI

@Darek, post #3

Sorry , sam sobie odpowiem bo wlasnie przeczytalem Twoj poprzedni apel - to zalezy czym sa te gry zrzucane , to ADF czy DMS .
Najlepiej przyjedz do Jawora ( a z Walbrzycha daleko nie masz ) to Ci ponagrywam co tam bedziesz chcial :)
[#5] Re: PANOWIE SPECJALIŚCI

@fryc, post #1

A na plyte nie mozna wypalic?
[#6] Re: PANOWIE SPECJALIŚCI

@Sebastian Rosa, post #5

OK DZIĘKI ZA RADY ALE SŁYSZAŁEM ŻE CROSS DOS JEST DOBRYM PROGRAMEM ALE JAK DOKŁADNIE MA WYGLĄDAĆ TA PROCEDURA CZY JAK NAGRAM TEN PROGRAM Z NETA NA DYSKIETKE HD TO ODTWORZE GO NA AMIDZE NIE POSIADAM PODPIĘTEGO PC Z AMIGĄ 500+ JEŚLI BYŁA BY MOŻLIWOŚĆ TO ILE BY KOSZTOWAŁ CD ROM

DZIĘKI Z GÓRY FRYC
[#7] Re: PANOWIE SPECJALIŚCI

@fryc, post #6

Powinieneś ściągnąć sobie programik PC2AMIGA (jest na aminecie)
http://de.aminet.net/pub/aminet/comm/misc/PC2Am308.lha
i jeszcze to:
http://de.aminet.net/pub/aminet/comm/misc/PC2AmFix.lha
Oczywiście bez kabelka się nie obejdzie (zwykły nullmodem może być).
Na pewno przyda Ci się jeszcze DMS i program nagrywający pliki .adf na dysk (jest też na aminecie)
Amiga musi 'widzieć' PeCetowe dyski (CrossDos)
U mnie wszystkie te programy wraz z FileMaster'em, edytorem tekstowym itp... mieściły się na jednej (amigowej) dyskietce (bootującej)
W ten sposób łączyłem właściwie gołą A500 z pecetem a gierki ściągałem z peceta nagrywając od razu je na dyskietki (i wszystko działało)
Gdzieś jeszcze mam tą dyskietkę ;)
[#8] "lekko" nie w temacie

@Darek, post #4

Widzę, że koledzy Amigowcy zaczynają się kumplować...
Nareszcie jakieś normalne podejście do tematu.
Tak trzymać!

Ja też to lubię, bo cały pic bycia Amigowcem
polega w dużym stopniu na tym właśnie ;)

Pozdrawiam.
[#9] Re: "lekko" nie w temacie

@Seeker, post #8

Zawsze to przy :piwsko: milo porozmawiac o Amidze :yeah:
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem