[#1] CD nie startuje
Pytanie do zaprawionych w bojach z kopiowaniem płyt dla Małomiękkiego:

wiele razy już kopiowałem jakieś samostartujące CD z progsami na Win$ i zawsze wszystko było ok, a niedawno musiałem skopiować płytę z pewnym znanym programem do projektowania i ta za pszeproszeniem, menda nie chce ruszać!
kopiowałem MakeCD3.2c.

ze strony Amigi wszystko wygląda dobrze, są wszystkie katalogi i pliki, nazwy i wielkości plików są ok, nazwa płyty też, Amiga czyta płytę idealnie.

ze strny Win$: płyta nie startuje tak jak kopiowany oryginał (ten oryginał to też CD-R), w "Mój Komputer" nie pokazuje się obraz ikonki płyty ( disk.info :D) i co najdziwniejsze dla mnie: Win$ widzi tylko 1 z katalogów na płycie!!!!

moje podejżenie: na "oryginale" MakeCD widzi 3 tracki Data Mode1. o ile sobie dobrze przypominam to jak dotą kopiowałem startujące na Win$ płyty, które miały tylko 1 track Data.może to przez to!??
Może trzeba jakieś specjalne opcje w takim przypadku zaptaszkować?

[#2] Re: CD nie startuje

@R-Tea, post #1

dodam jeszcze, że płyta źródłowa to była 650mb a nagrywane było na 700mb, ale to raczej nie powinno mieć znaczenia prawda?
[#3] Re: CD nie startuje

@R-Tea, post #2

A czy ta oryginalna płyta nie ma jakiegoś nadruku CopyProtected ?
[#4] Re: CD nie startuje - podsumowanie

@kmilota, post #3

ta "oryginalna" płyta to CD-R, jak już pisałem :)

ale już ją prawidłowo skopiowałem - na Win, ale nie za pomocą opcji kopiowania całej płyty, bo ona źle działa w przypadku tego cd-r'a, tylko po prostu przerzuciłem całą zawartość CD gdzieś na dysk, a później to wrzuciłem na płytę
btw. na Win też były problem z prawidłowym skopiowaniem tej płyty.
raz widział tylko 1 z katalogów, a raz wszystko.
no i z samostartowaniem tej płyty nadal są problemy, ale przynajmniej Win widzi już całą strukturę katalogów i pożna Setup odpalić ręcznie.

wnioskuję z tego, że płyta była po prostu źle nagrana i kopiowanie opcją Copy CD (Win czy Amiga) nie działa prawidłowo (dla Win). Gdybym to wiedział nie szukałbym Windowsa do skopiowania tej płyty i zastosowałbym sposób opisany wyżej u siebie na Ami.

druga konkluzja: ze skopiowaną (tytułową płytą) za pomocą opcji Copy CD (na Win czy Amidze) Win sobie średnio lub Wcale nie radzi (chyba zależy to od wersji) natomiast dla Amigi ta płyta jest w pełni czytelna.

[#5] Re: CD nie startuje - podsumowanie

@R-Tea, post #4

nagraj plyte w DAO, powinno pomoc
[#6] Re: CD nie startuje - podsumowanie

@balab, post #5

było nagrane właśnie w DAO
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem