[#1] MCP
Czy warto na a1200,040 ,os3.9,FBlit,BlazeWCP używć MCP-a?
Jeśli tak-jakie opcje poza upiększaczami?
[#2] Re: MCP

@skobry, post #1

Opcja Quick Layers i szybkie kreslenie lini znacznie przyspiesza okienka, co w polaczeniu z FBlitem daje niezly efekt.

PS. Wlasnie zauwazylem ze nie wylaczylem tego z BVision. Czy ta ma jakis wplyw na dzialanie karty GFX?
[#3] Re: MCP

@Andrzej Drozd, post #2

Z tego co wiem powinno rowniez przyspieszyc layery nawet pod BV (z tym ze tego raczej nie zaowazysz w takim stopniu jak na agacie).

[#4] Re: MCP

@skobry, post #1

Ciekawsze nieupiększające funkcje MCP:
ReqTools Patch:
Podmienia requestery Req, Arp, Intuition, ASL na ReqTools - wygodniejsze i konfigurowalne.
Requester Timeout:
Automatycznie odpowiada na wskazane requestery reqtools, najlepiej działa wraz z ReqTools Patch
Quick Layers:
Przyspiesza funkcje biblioteki layers - szybsze operacje na oknach, efekt tym bardziej zauważalny im wolniejszy sprzęt.
Screen Activation:
Aktywuje ostatnio aktywne okno ekranu, na który się przełączamy (bez konieczności klikania na nie myszą).
Screen Options:
Ustawia jako ekran domyślny aktualny wierzchni ekran publiczny lub automatycznie przełącza na ekran z nowootwartym oknem lub daje obie te możliwości na raz, w zależności od włączonych opcji.
Windows Options:
Po kliknięciu na gadżet głębokości rozwija menu z listą dostępnych okien i pozwala w ten sposób przełączać się między nimi.

Z wyjątkiem Quick Draw żadna z funkcji MCP nie koliduje i nie dubluje się z wymienionymi przez Ciebie patchami.
[#5] Re: MCP

@skobry, post #1

Tak, warto. Mam Os 3.1, 030, 32mb ram i działa bez prawie żadnych zarzutów.
[#6] Re: MCP

@Bartek, post #5

A niezauważyliście trochę, że mcp obciąża "trochę" proca? U mnie kiedyś miałem mcp włączone kiedy startowałem windowsa3,11 na pctasku i startował 4minuty a normalnie bez niego startuje w 2,5 minuty. Nie ma to jak motorola 060 :D
Ale czemu takie u mnie to spowolnienie wywołuje? Ktoś wie?
[#7] Re: MCP

@radek_borowicz, post #6

Nie zauważyłem... Powyłączać wszystkie opcje proponuję, a następnie włączać po kolei, po jednej, aby zidentyfikować "szkodnika". Przyznaję, ten Twój problem z MCP wygląda trochę niesamowicie.
[#8] Re: MCP

@Konrad Klar, post #4

jest też tam gdzieś opcja wyłączająca to wkurzające cykanie FDD.
[#9] Re: MCP

@Konrad Klar, post #7

też tak mi się wydaje...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem