[#1] proxy
mam takie dziwne lacze, ze wszystko musi isc przez proxy, ale nie w kazdym programie mozna proxy ustawic (np. YAM). Mozna jakos ustawic to proxy np. w Miami tak zeby nie trzeba bylo juz ustawiac w kazdym programie?
[#2] Re: proxy

@quaint, post #1

raczej nie. przynajmniej nie widziałem takiej możliwości np. w miami/miamidx. nie wiem jak w genesis, bo jeszcze nie miałem z nim bliższego kontaktu.
[#3] Re: proxy

@MiniQ, post #2

a czy w amigg bedzie obsluga proxy?
[#4] Re: proxy

@quaint, post #3

Już jest od paru wersji.

[#5] Re: proxy

@grxmrx, post #4

widac dawno nie updatowalem:)
[#6] Re: proxy

@grxmrx, post #4

a czy w YAMie lub innym mailerze jest proxy?
[#7] Re: proxy

@quaintt, post #6

Poczta, ze względu na bezpieczeństwo i ochronę prywatności normalnie nie przechodzi przez proxy. Jeśli masz tak skonfigurowany router, że łączy tylko przez jeden port (czyżbyś używał Amigi na lewo w pracy?:) pomóc może program do tunelowania portów. Nie znam jednak takiego w wersji na Amigę. Wiele zależy od tego czy jest to emulowana przez UAE Amiga czy prawdziwa lub na Amithlonie.
[#8] Re: proxy

@Konrad Klar, post #7

Moja Amiga to PegasosII:) Lacze mam radiowe. Dochodzi do pc z win98 i karta radiowa. Do teg pc sa wpiete jeszcze dwie kart sieciowe do ktorych sa podlaczone komputery w sieci lokalnej, w tym moj. Do rozdzielania internetu uzywamy WinRouta. Na serwerze przez proxy idzie tylko www, inne rzeczy chodza bez podawania proxy, ale na komputerach w sieci lokalnej wszedzie musi byc podane proxy bo inaczej nic nie dziala. Tak jest ustawione w tym WinRoute, bo inaczej nie chcialo dzialac w ogole. Dziwna sprawa.
[#9] Re: proxy

@quaint, post #8

A po cholere używać niedorobionego winroute, skoro można fajnego wingate? ;)

[#10] Re: proxy

@MinisterQ, post #9

a wiesz gdzie jakis przepis lezy na sieci jak to poustawiac? bo na pierwszy rzut oka za duzo tych opcji tam jest.
[#11] Re: proxy

@quaint, post #10

Tylko pozornie. WinGate konfiguruje się w sposób banalny wręcz. Jeśli Cię interesuje "przepis" to zapraszam na GG: 3241746, krok po kroku opiszę jak rozdzielić łącze na dwa kompy; oba sobie ładnie pobiorą adresy przez DHCP, i żadne proxy wewnątrz sieci nie będzie potrzebne.
[#12] Re: proxy

@MiniQ, post #11

Da sië tym WinGatem udostepnic ale tylko przez RSa ?
[#13] Re: proxy

@Radoslaw, post #12

Nie wiem, nie zgłębiałem tego tematu.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem