[#1] stacja 5.25''
witam,
znalazłem w starych gratach stację 5.25'' do mojej a1200, podłączyłem ją, lampka w stacji się pali jednak system nie widzi stacji, po włożeniu dysku też, gdzieś przeczytałem że niektóre stacje 5.25 działają tylko z jakimś boot selectorem, czy to prawda?
pozdr,Chris
[#2] Re: stacja 5.25''

@Chris, post #1

jak wlozysz dyskietke to wpisz w shellu

diskchange

w starych flopach trybea bylo recznie informowac system o zmianie dyskietki.
[#3] Re: stacja 5.25''

@Valwit, post #2

a skąd wezmę tę nazwę?
[#4] Re: stacja 5.25''

@Chris, post #3

Jakto skąd. Przecież chyba wiesz gdzie podłączyłeś stację i czy to jest df0, df1 czy inne.
[#5] Re: stacja 5.25''

@kmilota, post #4

dokladnie. a jesli serio nie wiesz to wpisz "info" w shellu. przy df0 i stacji 5,25 powinno pisac "no disk present" jesli oba napedy beda puste.
[#6] Re: stacja 5.25''

@Valwit, post #5

ok, dzieki :), sorry za głupie pytanie
[#7] Re: stacja 5.25''

@Valwit, post #2

Witam.
Mozna tez dorobic do niej przycisk aby system byl informowany o zmianie dyskietki.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem