[#1] Zmiana ikonek w AmigaOS3.9 - jak się zmienia?
Witam!!!

Chciałbym zmienić ikonki dysków twardych tylko nie wiem jak to zrobić w OS3.9 . Czy mozna jakąś zmienić ikonki dysków twardych i co trzeba miec lub jak to sie robi.

Z góry dziękuje

AmiMan
[#2] ech...

@AMIMAN, post #1

zrob to tak samo jak w os 3.1
[#3] Re: ech...

@Valwit, post #2

wzdychanie to tu nie na miejscu...

A poza tym pytam się jak to się robi i skoro mówie że nie wiem, to nie wiem. Nawet nie robiłem tego w OS3.1 i skąd mam wiedzieć jak to sie robi?
[#4] Re: Zmiana ikonek w AmigaOS3.9 - jak się zmienia?

@AMIMAN, post #1

Nasmaruj jakieś super śliczne ikonki, ustaw im typ Disk (w edytorze ikonek ofkoz) i zapisz w katalogu głównym dysku jako disk.info i tak dla każdej partycji
[#5] Re: Zmiana ikonek w AmigaOS3.9 - jak się zmienia?

@AMIMAN, post #1

Gdzieś na MAinecie jest programik do zamiany ikonek: wskazujesz KTÓRĄ IKONKĘ chcesz zamienić i na JAKĄ. Klikasz ok i gotowe. Hmmm.... czy to nie było przypadkiem w pakiecie 'NewIcons'?
[#6] Re: ech...

@AMIMAN, post #3

AMIMAN napisał(a):

> to nie wiem. Nawet nie robiłem tego w OS3.1 i skąd mam wiedzieć
> jak to sie robi?

pomyslec? zastanowic sie do czego jest iconeditor? pogooglac? przeczytac manuala od newicons czy glowicons? przeczytac manuala na plycie os 3.5 lub 3.9?
[#7] Re: Zmiana ikonek w AmigaOS3.9 - jak się zmienia?

@AlaN, post #5

Witam.
Radzę przeczytać artykuł nieocenionego Darka Krzempka. Powinno sie dużo rozjaśnić: http://www.amiga.poldek.one.pl/amiga/iconinstaller/iconinstaller.php
A dużo ładnych ikonek jest np. tutaj: http://amiga.nsb.pl/pliki.html
Pozdrawiam.

[#8] Re: Zmiana ikonek w AmigaOS3.9 - jak się zmienia?

@AMIMAN, post #1

Poszukaj na Aminecie programu ImageIconCopier.

[#9] Re: Zmiana ikonek w AmigaOS3.9 - jak sić zmienia?

@AMIMAN, post #1

Ja posiadam zainstalowanego RAWBInfo (taki zamiennik systemowego Information z menu Icons). Wystarczy ze wskaze dowolna ikone (nie koniecznie dysku) pozniej info o ikonie i na otwarty requester metoda drag'n'drop wrzucam ikone jaka chce posiadac i daje "Zapisz".

[#10] Re: ech...

@Valwit, post #6

A nie łatwiej wyświetlić info o dysku i metodą podnieść i upuść zmienić ikonke na taką jaką się chce?
[#11] Re: Zmiana ikonek w AmigaOS3.9 - jak sić zmienia?

@Phibrizzo, post #9

AmigaOS3.9 ma swój RAWBInfo i właśnie się tak robi na gołym AmigaOS3.9.
[#12] Re: Zmiana ikonek w AmigaOS3.9 - jak się zmienia?

@Kitech, post #7

O, O, O! Dokładnie o ten program mi chodziło. Dzięki za podesłanie linku
[#13] Re: ech...

@kmilota, post #10

najpierw trzeba to wiedziec. czyli gdzies o tym przeczytac :>>
[#14] Re: ech...

@Valwit, post #13

No przecież jest napisane to w instrukcji od AmigaOS3.9. Ale masz racje, nie każdy to czyta :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem