[#1] AMIGIFT
Witam WSZYSTKICH :D Ten program doprowadza mnie do szalu! W zaden sposob nie potrafie go poprawnie skonfigurowac tak, zebym mogl cokolwiek sciagnac. Czy jest KTOS, komu to sie udalo na 040? Jesli tak to prosze GO zeby mnie poratowal i przeslal SWOJE pliki kofiguracyjne ! Z podziekowaniami i z powazaniem! :P Leszek

[#2] Re: AMIGIFT

@Leszek, post #1

Ten program nie dziala. Stara wersja przestala dzialac jakis czas temu, a w nowej chyba nie poprawiono tego problemu. Czyli Amigift nie potrafi polaczyc sie z zadna z sieci.
[#3] Re: AMIGIFT

@Andrzej Drozd, post #2

Witam

Amigift jest jedynym odpowiednikiem programow klasy P2P, ktorych wcieleniami na inne platformy sa chociazby takie pozycje jak: Emule, Kaza.

Czy powyzsze zdanie jest prawdziwe?

Pozdrawiam
Robert
[#4] Re: AMIGIFT

@Robert Jackowski, post #3

Nie, bo AMIGIFT nie obsługuje sieci edonkey z tego co wiem.

[#5] Re: AMIGIFT

@Andrzej Drozd, post #2

Nieprawda AmiGiFT dziala i to bardzo dobrze!
(przynajmiej u mie) Poprostu puscili program w
wersji ktora miala dzialac do jakiegos czasu
Wystarczy tylko przestawic czas w komputerze na czerwiec i program bedzie dzialal :P
Jak pisalem wczesniej u mie dziala bardzo dobrze :D

Pozdrawiam :)

kadarr

[#6] Re: AMIGIFT

@Mariusz, post #5

Uzywasz nowego czy starego?
[#7] Re: AMIGIFT

@Andrzej Drozd, post #6

Wlasnie odpalilem v1.1 i polaczyl sie z FastTrackiem, natomiast przy Gnutelli i OpenFT mam "Offline". Napisz jak masz skonfigurowana Gnutelle i OpenFT. W FastTrack mam "user"-nowar, "port"-1214.
[#8] Re: AMIGIFT

@Andrzej Drozd, post #6

Uzywam starego :)
[#9] Re: AMIGIFT

@Andrzej Drozd, post #7

A jak udalo Ci sie zainstalowac nowa wersje ?
Mie za cholere nie chce sie to odpalic po instalce :(
Wywala requister ze potrzebuje czegos w jakiejs
tam wersji ,a ja mam to zainstalowane :S

kadarr

[#10] Re: AMIGIFT

@kadarr, post #9

Instalka jak zwykle jest "zepsuta". Po zainstalowaniu instalerem przekopiuj z katalogu instalacyjnego (nie zainstalowanego) amigift.library do libs:, poniewaz installer patchue na nieodpowiednia wersje (1.02, a potrzebna jest 1.167). Ale jest pewien problem (i to chyba z ta biblioteka), poniewaz nie dziala wyszukiwara plikow. Po nacisnieciu "Search", wyskakuje request z jakism bledem amigift.library. Jest tez jakas poprawka dla tej biblioteki kotra mozna sciagnac ze strony, ale za nic nie udalo mi sie spaczowac tego za pomoca Gpatcha i Spatcha. Udalo sie to komus? (A co ciekawsze poprawki te maja taka sama wielkosc dla wszystkich procesorow...) Oprocz braku wyszukiwarki, kolejnym bledem jest brak mozliwosci udostepniania plikow). Sprobuje z ta stara wersja i zmiana czasu na czerwiec.
[#11] Re: AMIGIFT

@Mariusz, post #8

WITAM !!! :D No to wbrew pozorom troche mi ulzylo, poniewaz luz myslalem ze cos jest nie tak z moim intelektem. A okazuje sie ze nie tylko ja mam klopopty. Ja z kolei dochodze do stanu gdzie porogram sie uruchamia (wersja 1.1). W okienku socket activity listuje GNUTELLE, uesrow, ilosc i rozmiar plikow na serewach. I to WSZYSTKO ! Przy probie SEARCH, wywala mi komunikat 'Got unwanted asseration into _getConfigStr() (function called from Background CLI - AMIGIFT:daemon/giftd:$45E5F520) O co w tym chodzi ? Z pozdrowieniami dla WSZYSTKICH Leszek :D

[#12] Re: AMIGIFT

@Leszek, post #11

Powiem Wam tak :AmiGiFT to dziwny program
I szczerze mowiac nie mam pojecia co oznacza
komunikat o ktorym pisze Leszek
Mi bynajmiej wersja 1.1 nie ruszula ,wiec uzywam
v1.0 . Nasiedzialem sie troche nad poprawnym
skonfigorowaniem wszystkiego ,ale w koncu
ruszylo i dziala dobrze az do dzis :D Jedunie
przed uruchomieniem AmiGiFT musze czas w Amidze
przestawic na miesiac znim AG przestal dzialalc
:P
Wiec jesli komus v1.1 nie zadziala to niech
uzywa starej v1.0

I jeszcze mala rada :

Po skonfigorowaniu AG ,jesli bedzie dobrze i sie
nie zawiesi,trzeba troche poczekac na pelny start
AG bo dosyc dlugo miesza dyskiem. (widocznie
pobiera jakies dane z netu) . Potem juz bedzie
startowal szybko.

Jesli ktos ma problemy z konfigiem ,chetnie
pomoge :)
Mozna mie zlapac wieczorem na GG.
Moj nr. GG to 2299734

Milego zciagania :)

kadarr

[#13] Re: AMIGIFT

@Leszek, post #1

W Newsach na PPA, pare dni temu byla wiadomosc o poprawce v1.1.1. Dziala! Zainstalowalem doloczonym installerem :)
[#14] Re: AMIGIFT v1.1.1 i udostepnianie

@Andrzej Drozd, post #13

Jak to wlasciwie jest z ta wersja? Ustawilem w prefsach Deamon/Sharing sciezke dostepu do plikow ktor chce udostepnic, jednak po nacisnieciu gadgetu "Shares" w glownym oknie programu widze ze sa udostepnione sa tylko pliki ktore sie sciagnely z sieci (znajdujace sie w katalogu Completed). Ma ktos z tym problemy? Pamietam ze w wrsji 1.0 nie bylo z tym problemow? Jezeli jednak wszystko jest w porzadku to jak sprawdzic ile MB aktualnie udostepniam?
[#15] Re: AMIGIFT

@Leszek, post #1

Nie moge go wogole odpalic :( Zadna wersja sie nir uruchamia.
Wywala kupe errorow, zadne patche tez nie chodza.
Jesli ktos to ma spatchowane/uruchomione prosze o kontakt:
GG: 7187186
or
PrinceAmy@poczta.onet.pl
[#16] Re: AMIGIFT

@Prince, post #15

Jezeli wczesniej dzialal a teraz nie, to wylacz Gnutelle. U mnie niestety dziala juz tylko FastTrack i OpenFT. Jak chcesz to ci podesle program i biblioteki. Sa spatchowane dla procka 040.

PS. Co sie dzieje z Gnutella? Zmienil sie port? Zamkneli czy zmienilo sie cos innego i trzeba czekac np. na nowsza wersja pluginu do AmiGifta?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem