[#1] [MUI 3.8] Kłopoty z instalacją
Witam.
Czy komuś z Was udało się (za pomoca dołączonego instalatora!) zainstalować MUI w wersji 3.8? Mnie jeszcze to się nie udało. Ściągałem z Aminetu, zgrałem z różnych płyt AMINET-CD, zgrałem z MA-CD, z innych i wszędzie to samo - wywala się podczas instalacji na 299 linii skryptu; i koniec działania. Dodam, że NIE ROZPAKOWUJĘ tego w PC tylko archiwum #?.lha rozpakowuję na 100% Amidze (nie emulator!) i zawsze to samo.
Zrobiłęm tak, że zainstalowałęm wersję MUI-3.2, a potem ręcznie nadpisałem pliki z 3.8 na te 3.2 . Ale chyba nie tędy droga? Czyżby ten 3.8 to była jakas zwalona wersja instalatora, czy jak? Dodam, że gdy miałem tylko Amigę kilka ładnych lat temu, to tez nie udawało mi się tego zainstalować.

Co jest powodem? Czy trzeba faktycznie ręcznie wklepywać wszystko plik po pliku???

Pozdrawiam.
[#2] Re: [MUI 3.8] Kłopoty z instalacją

@AlaN, post #1

Powinien działać instalator. Może problem leży w wersji programu installer? Jakiej jest wersji?

[#3] Re: [MUI 3.8] Kłopoty z instalacją

@AlaN, post #1

Hmm... instaler mam taki, jak z oryginalnej dyskietki 'Install 3.1'. Dziś spróbuję z 'InstallerNG' choć.... kiedyś nie było NG i też miałem z 3.8 kłopoty.
[#4] Re: [MUI 3.8] Kłopoty z instalacją

@AlaN, post #3

A moze podesle ci moje MUI3.8? Mam je z jakiejs plyty (MA, ACS). U mnie nie bylo problemu z instalacja. A moj installer jest w wersji 43.3 o wielkosci 109956.
[#5] Re: [MUI 3.8] Kłopoty z instalacją

@AlaN, post #3

Tylko nie InstallerNG!!! Na razie ten program to IMHO ciekawostka.
Lepiej spróbuj tego installera:
http://ftp.uni-paderborn.de/aminetbin/find?installer+43.3

[#6] Re: [MUI 3.8] Kłopoty z instalacją

@AlaN, post #1

Dzięki za podesłanie linków i pomoc. Kłopot nadal jest. Próbowałem i z v43.3 jak i z NG - wykłada się w tym samym miejscu na linii 299. Pisze, że "nie może znaleźć pliku 'mui.catalog' w katalogu francuskim (???!). Plik tam jest, bo go widać gołymi ślepiami :) , a mimo wszystko instalacja nie idzie dalej.
[#7] Re: [MUI 3.8] Kłopoty z instalacją

@AlaN, post #6

A próbowałeś uruchomić instalację w trybie eksperta i po prostu odznaczyć (jeśli będzie taka możliwość) ten plik?

[#8] Re: [MUI 3.8] Kłopoty z instalacją

@AlaN, post #6

Sprobuj zanstalowac recznie.

1. Stworz na partycji systemowej katalog MUI.
2. Przekopiuj wszystko z katalogu instalacyjnego do katalogu MUI, na partycji systemowej.
3. Za pomoca CEDa (itp.) dodaj/wpisz do s:user-startup, takie przypisania:

if exists "SYS:MUI"
assign MUI: "SYS:MUI"
if exists MUI:Libs
assign add LIBS: MUI:Libs
endif
if exists MUI:Locale
assign add LOCALE: MUI:Locale
endif
version >nil: exec.library 39
if not warn
if exists MUI:Docs
if exists HELP:dummy ; do not remove
endif ; this entry!
assign add HELP: MUI:Docs
endif
endif
endif
;END MUI

To tyle

PS. Po instalacji czeka cie jeszcze zmudne doinstalowywane/updejtowanie klass MUI (duzo sie zmienilo i rozbudowalo od czasow golej wersji 3.8). Jezeli chcesz to podesle ci moje libsy i nie bedziesz musial sciagac i tracic czasu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem